Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neredi u LA-u 1992.

Rodney King, najpoznatija žrtva policijske brutalnosti, pronađen mrtav

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rodney King, čovjek zbog čijeg su premlaćivanja prije 20 godina izbili masovni neredi na ulicama Los Angelesa, pronađen je mrtav.

BBC piše da je tijelo 47-godišnjeg Kinga pronašla je zaručnica na dnu bazena. Na njemu nije bilo vidljivih vanjskih ozlijeda koje bi mogle sugerirati da je riječ o nasilnoj smrti.

Pročitajte i ovo Radoslav Tomić u 68. godini života Umro akademik Radoslav Tomić Ilustracija Riječ je o Srbinu Unakaženo tijelo bez prstiju pronađeno u stanu u Beču: "Način egzekucije ukazuje na balkansku mafiju"

Kinga je 1991. godine na ulici brutalno pretukla skupina policajaca. Jedan od slučajnih prolaznika snimio je premlaćivanje, a snimku su kasnije prikazale američke i svjetske TV postaje. Policajci koji su sudjelovali u mlaćenju Kinga sljedeće godine oslobođeni su oputžbi za nasilje, a presuda je ogorčila crnačku zajednicu najvećeg kalifornijskog grada.

Nakon njenog izricanja mladi crnci masovno su preplavili losanđeleske ulice te se sukobili sa policijom, a u tim je okršajima živote izgubilo oko 50 ljudi dok ih je tisuće ranjeno. Rodney je zbog ozljeda mozga naknadno tužio grad i dobio nešto manje od četiri milijuna dolara odštete.

Dvojica od četiri policajaca koji su pretukli i teško ozlijedili KInga kasnije su na ponovljenom suđenju proglašeni krivim te zatvoreni. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene