Obavijesti Video Pretražite Navigacija
okršaj kod susjeda

Mala Dajana čekala je u bolovima 3,5 sata: "Kad je došao doktor, mužu je prijetio da će ga ošišati i uzeo mu mobitel"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Stanislava Pavlović nezadovoljna je medicinskom skrbi u Sveučilišnoj dječjoj klinici u Tiršovoj. Njezin se muž sukobio s liječnikom koji im nije htio zamijeniti gastrostomu.

Stanislava Pavlović, koja ima dijete sa stopostotnim invaliditetom, u četvrtak se suočila s otporom liječnika kada je sa svojom kćeri i mužem došla na hitni prijem Sveučilišne dječje klinike u Tiršovoj u Srbiji ne bi li joj zamijenili gastrostomu.

Po dolasku u kliniku liječnik je zahtijevao uputnicu, za koju nisu mislili da im je potrebna.

"Kada je konačno stigla, primio nas je, uz gunđanje i uvrede kako stalno dolazimo prije vremena da joj mijenja gastrostomu koja je ispravna. Inače, mi dođemo jednom u godinu dana, a bili smo prije 10 mjeseci, kada joj je u ponoć ispala i hitno su joj mijenjali i stavili novu", požalila se Pavlović i dodala da se gastrostoma mijenja svakih pola godine.

Pročitajte i ovo Inspekcijski nadzor - 1 "Jel' ovu netko je*e?" Teške optužbe na račun liječnika u bolnici Dubrava! Dnevnik Nove TV u posjedu anonimne prijave: Spominju se štakori i alkohol, ali i seksizam

Kako se posjet liječniku odužio, 8-godišnja Dajana je gladna i bez neophodnih lijekova plakala u svojim kolicima. Čekali su tri i pol sata za tretman koji traje nekoliko minuta.

Prema navodima majke, liječnik Radulović nije zamjerio samo razlog posjeta, već i fizičke osobine Dajanina oca. "U svemu tome bio je toliko neugodan da je mom mužu, koji ima specifičnu frizuru, zaprijetio da će ga ošišati kad je uzeo telefon da ga snimi kako nam se obraća. Onda mu je doktor oteo telefon iz ruke i počela je svađa", rekla je majka za Nova.rs.

Intervenirala je i policija, koju je liječnik pozvao, ali nije bilo nikakvih postupanja prema muškarcima. Dajaninu ocu savjetovali su da može podnijeti prijavu policiji.

"Naravno, nikakva prijava ne dolazi u obzir, samo ne želimo više vidjeti tog čovjeka, koji odavno ima lošu reputaciju jer maltretira i pacijente i roditelje zato što mu se može. Mi koji imamo djecu s ovakvim problemima iscrpljeni smo i umorni, nemamo snage za svađu."

Pročitajte i ovo Ilustracija pokušali sve zataškati? Policija ga uhitila pa pobjegao kroz prozor bolnice! U tijeku je lov na bjegunca

Iz klinike za kažu da se zamjena gastrostome u ovoj bolnici radi na osnovu uputa za bolničko liječenje i da su samo poštovali protokol: "Sveučilišna dječja klinika ima dovoljan broj stoma, koje se djeci mijenjaju uz uputnicu o trošku Fonda za zdravstveno osiguranje."

Pročitajte i ovo Urušen strop u Vinogradskoj - 1 Materijalna šteta Urušio se strop na pedijatriji u Vinogradskoj bolnici: Oglasila se bolnica

Za Nova.rs javio se i liječnik koji je navodno otežao liječenje maloj Dajani. Kazao je da nije procedura zamjena stome koja nije u vlasništvu bolnice i bez uputnice. "Provjerom stare stome utvrđeno je da je i ona ispravna i to sam objasnio ocu. Od tog trenutka počele su uvrede na moj račun, koje su eskalirale do toga da sam odlučio pozvati policiju. Od ulaska u kliniku otac je prijetio da će zvati novinare i medije jer ima loša iskustva", rekao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene