Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 100.000 dolara

Roditelji kojima su zamijenili djevojčice dobit će odštetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud na području oblasti Čeljabinska u Rusiji naredio je danas rodilištu da plati odštetu u iznosu od tri milijuna rubalja (101.200 američkih dolara) svakoj od dviju obitelji čija su djeca slučajno zamijenjena nakon rođenja prije 12 godina, javljaju ruski mediji.

Obitelji Beljajev i Iskanderov zatražile su odštetu u visini od 5 milijuna rubalja za svaku obitelj, ali je sud donio odluku da rodilište u kojemu se dogodila zamjena mora platiti tri milijuna rubalja. Za pogrešku se doznalo slučajno. Beljajevi su podnijeli zahtjev za razvod i otac je zatražio utvrđivanje očinstva. Test je pokazao da ona nije njihova kći. Nakon toga je slijedila policijska istraga u kojoj je utvrđeno da njihova prava kći živi s obitelji Iskanderov.

Također je utvrđeno da je osoblje rodilišta pomiješalo narukvice s brojem koje se stavljaju djeci prilikom rođenja. Odvjetnica oštećenih Natalija Štreker izjavila je da su obje obitelji zadovoljne odlukom suda i da se ne namjeravaju žaliti. Međutim, težak dio tek slijedi. Dvije djevojčice još uvijek pokušavaju shvatiti da roditelji koji ih odgajaju nisu njihovi pravi roditelji. Obje obitelji trenutačno nisu voljne vratiti svoju djecu biološkim roditeljima.

Odvjetnica je također rekla da je najveći problem za dvije obitelji kulturološka razlika u odgajanju djevojčica. Obitelj Beljajev odgajala je kćer Iskanderova u skladu s europskim tradicijama, dok su Iskanderovi, koji potječu iz Tadžikistana, odgajali djevojčicu prema muslimanskim tradicijama. 'Teško je reći kako će ovaj problem biti riješen u budućnosti. Čak ni roditelji još nisu odlučili što će učiniti', rekla je Štreker. (Hina)

Pročitajte i ovo Nestala Danka Ilić Neizreciva tuga FOTO Dankini roditelji u Boru zapalili svijeću: Otac u suzama poljubio pa ostavio plišanog bijelog medvjedića Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Ne znate trebate li prijaviti porez na dohodak? Stručnjaci su izračunali kako roditelji mogu ostvariti maksimalan povrat poreza!

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene