Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posredovali Katar i Turska

Razmjena zarobljenika: Asad pušta tisuće civila u zamjenu za 48 Iranaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Režim sirijskog predsjednika Bašara al-Asada oslobodit će 2.130 civilnih zatvorenika u zamjenu za 48 Iranaca koje su zatočili oporbeni borci.

Sirijske vlasti će u srijedu osloboditi 2.130 civilnih zatvorenika u zamjenu za 48 Iranaca koje drže borci sirijske oporbe, izjavio je član uprave turske humanitarne agencije IHH Osman Atalay.

Pročitajte i ovo Ilustracija Raste zabrinutost "To je kotao koji svakog trenutka može eksplodirati": Zlokobna upozorenja dužnosnika EU-a Slika nije dostupna 'Značajan pomak' Bliski istok pred 'tektonskim poremećajem'?

>> Nestašica hrane u Siriji, ugroženo oko milijun ljudi

"Većina onih koje će pustiti u zamjenu za Irance su Sirijci ali ima i Turaka i državljana ostalih zemalja", rekao je Atalay. Turska agencija Anadolija kaže da je sporazum o razmjeni postignut uz posredovanje Turske i Katara.

Brigada al-Bara sirijskih pobunjenika zarobila je Irance u kolovozu 2012. godine i u početku su prijetili da će ih pogubiti. Prema tvrdnjama oporbe radi se o pripadnicima iranske revolucionarne garde koji su došli pomoći snagama predsjednika Bašara al-Asada ugušiti pobunu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene