Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kod nas bez problema, a u Srbiji...

Razmišljaju o smjeni ministrice zbog oporezivanja plaće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Vladi Srbije ponovo razmatraju mogućnost smjene ministrice financija Diane Dragutinović. Povod je njena najava o oporezivanju plaća iznad 40.000 dinara za 20 posto, koja je iznenadila sve članove vladajuće koalicije.

U vladajućoj koaliciji, naime, smatraju nedopustivim što je Dragutinović izašla sa prijedlogom prije nego što se konzultirala sa partnerima, kao i da je nanijela mnogo štete pričom o tome kako će dodatno oporezivati plaće građana.
Zbog toga je odmah reagirano, pa je premijer Mirko Cvetković morao izjaviti kako se ne razmišlja o dodatnom oporezivanju građana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dobre vijesti Objavljeno kad stiže povrat poreza: Nadležna uprava otkrila detalje Novac - 2 Domišljati muljatori U zgradu na tajnoj lokaciji ušla kamera Dnevnika Nove TV: Istražitelji zaštićena identiteta otkrivaju o čemu se radi

>> Zbog novog obračuna plaće će kasniti i do tjedan dana

S druge strane, u Hrvatskoj je bez većih kadrovskih potresa prošao prijedlog o dodatnom oporezivanju građana koji je baš danas stupio na snagu. Iz koalicija je istupila samo Hrvatska stranka umirovljenika koja je ima samo jednog zastupnika pa vladajuća koalicija taj odlazak neće ni osjetiti. No, hrvatska Vlada zato na svojim leđima sada osjeća ogroman bijes građana.

>> Izglasan harač: Od sutra na snazi porez na plaće

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene