Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ratko Mladić botoksom ispeglao lice?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema procjenama stručnjaka, Ratko Mladić danas izgleda kao u svojim najboljim danima, ima veliki nos, nešto deblje usne, valovitu kosu i botoksom ispeglano lice.

Srbijanski tim za suradnju s Haaškim sudom, napravio je nekoliko fotorobota, na osnovi kojih provodi potragu za najtraženijim haaškim bjeguncem Ratkom Mladićem. Jedan od tih fotorobota rekonstruiran je po sjećanju novinara Press Onlinea koji ga je vidio.

Pročitajte i ovo Arian U Njemačkoj Velika potraga za nestalim autističnim dječakom (6): Arian ne reagira na verbalne pozive, policija morala posegnuti za kreativnim mjerama Danka Ilić tijelo nije pronađeno Rekonstrukcija monstruoznog ubojstva malene Danke: Ovo je i dalje najveća enigma

Fotorobot Mladića prikazuje mlađim nego što je izgledao prije.

Izgleda Radovana Karadžića, nakon njegova uhićenja, potpuno je iznenadio sve. Također i Stojan Župljanin nije odgovarao svom opisu i fotografijama snimljenim prije desetak godina. Župljanin nije imao bradu, bio je ošišan na ćelavo i bio je mršaviji, pa je za njegovo identificiranje bila potrebna DNK-a analiza, budući da je nakon uhićenja tvrdio da je Branislav Vukadin.

Istraživači su napravili nekoliko mogućih fotorobota Ratka Mladića: s bradom, bez brade, s brkovima, s obojanom kosom i obrvama, s naočalama za vid, s kojima inače nikad nije viđen u javnosti, s licem potpuno izmjenjenim plastičnom operacijom. Umjesto plavih ima svijetlosmeđe oči, jer se pretpostavlja da nosi leće.

Ovaj fotorobot, mogao bi tako biti Mladićeva vjerna fotografija.

- Mladić ima kratku kosu, uredno i vojnički je ošišan. Lice mu je ispeglano, nema jakih bora. Pretpostavljamo da je napravio plastičnu operaciju, tj. da su mu u jednoj privatnoj klinici ubrizgali injekcije botoksa, rekao je jedan izvor za Press, koji dodaje da je od fotorobota mnogo zanimljiviji psihološki profil Ratka Mladića, koji je nedavno napravljen.

- Prema psihološkom profilu, Mladić je potpuno suprotan Radovanu Karadžiću. On komunicira samo s ljudima u koje ima potpuno povjerenje, vrlo je autoritativan i strog. Stručnjaci procjenjuju kako se on nikad neće dobrovoljno predati, da nikad neće ni pregovarati o predaji te da je potencijalno jako opasan, dodaje izvor. 

>> Lociran Ratko Mladić, vlasti se spremaju za 'krvavo' uhićenje

Ipak mnogi se s ovim fotorobotom ne slažu. Tako direktor Instituta za kriminološka istraživanja Dobrivoje Radovanović smatra kako su Mladićevi fotoroboti potpuno besmisleni, jer on nije tip osobe koji bi mijenjao izgled i profesiju poput Karadžića.

- Mladić je profesionalni vojnik, za njega bi se bilo kakva transformacija kosila s njegovim pogledima na muškost i oficirsku čast, dodaje Dobrivoje Radovanović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene