Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žestoki napad u Belgorodu

VIDEO Rakete pale na stadion i trgovački centar, ljudi zatrpani u ruševinama

Screenshot
Screenshot Foto: x/Dagny Taggart
U napadu na ruski grad Belgorod ubijeno je najmanje petero ljudi, dok ih je 18-ero ranjeno. Rakete su pogodile sportski stadion i trgovački centar.

Najmanje pet osoba je poginulo, a 18 ih je ranjeno u zračnom napadu na ruski grad Belgorod, rekao je guverner te regije.

Snimke koje kruže društvenim mrežama prikazuju nekoliko vozila hitne pomoći parkiranih ispred teško oštećenog trgovačkog centra s razbijenim prozorima. Ruski dužnosnici rekli su da su sustavi protuzračne obrane srušili 14 ukrajinskih projektila iznad regije Belgorod, piše BBC.

Ruska Zvezda TV, koja je blisko povezana s ministarstvom obrane, rekla je da je jedna raketa pogodila trgovački centar, a jedna je pala na gradski sportski stadion.

Belgorod se nalazi oko 30 km od granice s Ukrajinom. Često je bio na meti ukrajinskih snaga od početka ruske invazije na Ukrajinu.

Pročitajte i ovo Turska obalna straža traži članove potonulog broda - 1 loše vrijeme FOTO Potonuo brod u Mramornom moru: Traje velika potraga za preživjelima

U napadu bespilotnim letjelicama i raketama u prosincu ubijeno je 25-ero ljudi, a ranjeno ih je još stotinu. To je bio dosad najsmrtonosniji napad na Belgorod.

U srijedu navečer Rusija je ispalila 26 projektila na Ukrajinu, te ubila 66-godišnju ženu u Čuhujivu, u blizini Harkiva na istoku, i ranila još nekoliko ljudi.

Pročitajte i ovo Ana Knežević Traži je FBI Ana je nestala prije 13 dana: Prijateljici je poslala neobične poruke, susjedi su vidjeli tajanstvenog muškarca

U međuvremenu, bitka za grad Avdiivku na istoku Ukrajine bjesni.

Neki ukrajinski vojnici rekli su BBC-ju da bi grad mogao pasti svakog trenutka, a nestašice oružja i streljiva opisali su kao ozbiljne.

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg upozorio je u četvrtak da neuspjeh SAD-a da odobri nastavak vojne pomoći Ukrajini već ima utjecaja na bojno polje. Avdijivka je ključna lokacija jer je ulaz u grad Doneck, koji je pod kontrolom Rusije. Ona je zapravo na prvoj crti bojišnice od 2014. kada je počeo sukob u istočnoj Ukrajini.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene