Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozlijeđen i vođa IS-a

Ranjen Jihadi John, džihadist koji je zvjerski pogubio novinare i humanitarce?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jihadi John, Britanac koji je odgovoran za zvjerska ubojstva dvojice američkih i dvojice britanskih talaca koje su zarobili džihadisti Islamske države, navodno je ranjen u zračnom napadu kojeg je predvodio SAD.

Maskirani džihadistički krvnik, prema pisanju Daily Maila, navodno je za dlaku izbjegao smrt tijekom sastanka vođa Islamske države u iračkom gradu blizu granice sa Sirijom protekle subote.

Pročitajte i ovo Ilustracija Česta meta Projektili eksplodirali pored američkog veleposlanstva u Zelenoj zoni: Nitko još nije preuzeo odgovornost za napad Slika nije dostupna Pronađen dokument "Bezvoljni" militanti ISIS-a ne žele se boriti, bole ih leđa i glava i žele natrag u Europu

Ranjeni Jihadi John prebačen je nakon zračnog napada u bolnicu u Al Qaimu na zapadu Iraka, odakle je kasnije prebačen u Raku, sjedište džihadista. Jedna od medicinskih sestara koja je skrbila za ranjene u bolnici Deir-ez-Zour u spomenutom gradu, potvrdila je za Daily Mail da je jedan od ranjenih džihadista muškarac 'koji je pogubio novinare' te da se zove Jalman al-Britani.

Džihadist koji je zvjerstvom već zgrozio svijet: 'Obama, vratio sam se!'

U istom napadu ranjen je i vođa džihadista Abu Bakr al-Baghdadi.

Jihadi John postao je najtraženiji svjetski terorist nakon svirepog ubojstva dvojice britanskih humanitaraca, Davida Hainesa (44) i Alana Henninga (47 te dvojice američkih novinara, Jamesa Foleyja (40) i Stevena Sotloffa (31). Snimke njihovih ubojstava objavljene su na internetu.

U listopadu je Jihadi John počinio svoje posljednje javno barbarsko ubojstvo, u kojem je ubijen Henning, a nakon toga zaprijetio je da je američki humanitarac Peter Kassig (26) slijedeći na redu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene