Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Epilog istrage u Meksiku

Rafinerija otpustila 45 radnika zbog krađe nafte

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četrdeset pet radnika meksičke državne naftne tvrtke (Pemex) dobilo je otkaz zbog krađe nafte tijekom eksplozije u prosincu u kojoj je poginulo 29 osoba, izvijestio je direktor tvrtke.

'Nakon istrage otkaz je dobilo 45 radnika koje se sumnjiči za sudjelovanje u krađi nafte', rekao je direktor Pemexove rafinerije Miguel Tame u San Martin Texmelucanu, gdje se 19. prosinca dogodila eksplozija. Čelnik je odbacio mogućnost da je eksploziju uzrokovalo loše stanje naftovoda na kojemu je 2006. izvršen remont, a u iduće dvije godine i servis.

Pročitajte i ovo Ilustracija Doljani Uhićen časnik HV-a: Tjerao vojnike da mu grade kuću, prodavao mesing od uništenog streljiva... Sportska dvorana na Filipinima u kojoj se dogodila eksplozija tijekom katoličke mise - 1 Na Filipinima Krvavo jutro, napali vjernike na misi: Četiri osobe su poginule u eksploziji, deseci su ranjeni

>> Eksplozija zbog krađe nafte: Poginule 22 osobe

Eksplozija je uzrokovala izlijevanje nafte na ulice i golem požar u San Martin Texmelucanu, gradu s 135.000 stanovnika u državi Puebli, stotinjak kilometara od Mexico Cityja. Grad je u satima nakon eksplozije izgledao apokaliptično. Desetci kuća i automobila potpuno su izgorjeli, a ulice su bile prekrivene debelim slojem nafte.

Kako navode vlasti, krađa goriva iz Pemexovih naftovoda sve je češća zadnjih godina. Godišnji gubitci zbog krađe procjenjuju se na najmanje 10 milijarda pesa (800 milijuna dolara). (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene