Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Niz nesretnih okolnosti'

Putnici zaboravljeni u autobusu na pisti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Putnici koji su trebali poletjeti zrakoplovom iz Koelna ostalo je zaboravljeno u autobusu na uzletištu.

Dvanaest putnika koji su u ponedjeljak trebali poletjeti zrakoplovom jedne njemačke kompanije iz Koelna prema Zuerichu ostalo je zaboravljeno u autobusu na uzletištu, objavljeno je u srijedu.

Pročitajte i ovo Akrobatski let Krila Oluje i Red Arrows nad Zadrom akrobacijski letovi Letačke skupine Krila Oluje i Red Arrows danas lete iznad jedne županije Ilustracija drama na pisti Avion s putnicima zaustavljen u zračnoj luci, iz kovčega curio radioaktivni materijal? Petero zaposlenika prebačeno u bolnicu

Kako piše list Koelner Stadt-Anzeiger, zrakoplovna tvrtka Germanwings priznala je da se dogodio nesporazum u kojemu su putnici umjesto u zrakoplovu završili u autobusu.

Kratko prije planiranog polijetanja u 18:40 sati Germanwings je obavijestio putnike da je zrakoplov u kvaru i da moraju izići i čekati dok dođe druga letjelica. Putnici su ubrzo prekrcani, ali 12 ih je ostalo zaboravljeno u autobusu na pisti.

VIDEO Kako je samo uspio s Boeingom 737 sletjeti OVDJE?

'Vozač autobusa čudio se zašto nije dobio znak za kretanje i raspitao se kod osoblja zračne luke', izjavio je jedan putnik za Koelner Stadt-Anzeiger. Putnici u autobusu u šali su pokazivali na jedan zrakoplov koji je polijetao, tvrdeći da je to onaj u kojemu su trebali biti i oni, ne znajući da su u pravu.

'Možemo se samo ispričati svima', izjavio je glasnogovornik Germanwingsa Heinz Joachim Schoettes. Tvrdi kako vozač autobusa nije vidio znak da može krenuti, a vozač autobusa koji je bio ispred njega imao je kod sebe ploču s natpisom 'ukrcavanje završeno', koju je zapravo trebao imati kolega iza njega.

'Riječ je o nizu nesretnih okolnosti', rekao je glasnogovornik. Budući su putnici praktički prošli proceduru ukrcavanja, njihova je prtljaga otputovala u Zuerich, a oni su stigli slijedeći dan. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene