Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpisao ukaz

PUTINOVA NOVA DRŽAVNA TAJNA Prekršiteljima - zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kijev i Zapad Rusiju optužuju da vojno pomaže separatiste na istoku Ukrajine te da je ondje razmjestila svoje regularne vojne snage, što Moskva oštro opovrgava.

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je ukaz kojim se informacije o vojnim gubicima u specijalnim operacijama u mirnodopskom razdoblju svrstavaju u kategoriju državne tajne.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin - 2 Nije odao počast Kremlj tvrdi da je Putin ožalošćen: "Malo je vjerojatno da itko razumije kroz što on prolazi" Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili"

Službeni Kremlj još uvijek negira bilo kakvu vojnu umiješanost u sukobima u istočnoj Ukrajini.

Predsjedničkim ukazom, objavljenim na stranicama ruske vlade, na popis državnih tajni Rusije dodaju se "informacije koje se odnose na gubitak osoblja .... u mirnodopskom razdoblju u specijalnim operacijama". Vojni gubici u ratnom razdoblju otprije su državna tajna.

Vladimir Putin potpisao zakon o "nepoželjnim" nevladinim organizacijama

Otkrivanje državnih tajni i prijenos informacija stranoj zemlji u Rusiji podliježu kazni i do četiri godine zatvora.

"Razlog zbog kojega se gubici ne smiju javno objavljivati je Donbas", istočna ukrajinska regija u kojoj se proruski separatisti bore već više do godinu dana sa snagama ukrajinske vlade, kaže vojni stručnjak Paval Falgenhauer.

Kijev i Zapad Rusiju optužuju da vojno pomaže separatiste na istoku Ukrajine te da je ondje razmjestila svoje regularne vojne snage, što Moskva oštro opovrgava. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene