Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisam ja, nego moj ljubimac

Pas mi je pojeo gebis: Osiguravajuće kuće dobivaju sve bizarnije zahtjeve za odštete, objavile neke od najčudnijih

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Britanske osiguravajuće kuće zabilježile su sve veći broj zahtjeva za plaćanje slučajne štete za koju je kriv njihov ljubimac - pas.

Pas koji je sažvakao zubnu protezu ili rotvajler koji je nagazio na telefon ili srušio laptop sa stola među objašnjenjima su u zahtjevima za isplatu šteta temeljem osiguranja doma koje su u sve većem broju počele primati britanske osiguravajuće kuće.

Krivnja psa navedena je kao faktor u gotovo 4000 zahtjeva za plaćanje slučajne štete koje je glavni osiguravatelj Aviva dobio u posljednjih pet godina.

Od početka 2018. do kraja 2022. Aviva je obradila 3825 zahtjeva koji su uključivali pse, s prosječnim troškom od 1200 funti.

Pročitajte i ovo Provjereno: Psi pomagači - 3 Donosi Provjereno Oni nisu samo ljubimci - svojim korisnicima mijenjaju život: "Kad sam ja nešto tužan ili ljut pa me malo boli trbuh, čim ona dođe, to nestane"

U nekim slučajevima šteta povezana sa psima dosegnula je peteroznamenkasti iznos. Skuplja potraživanja uglavnom su uključivala nakit i satove.

U jednom je slučaju pas uskočio u obiteljski bazen i oštetio oblogu bazena. U drugim slučajevima ljudi su izgubili predmete poput nakita, slušnih aparata, satova i novčanika dok su šetali svoje pse.

Jedna stranka izgubila je vjenčani prsten dok je bacala loptu svojem psu.

Pročitajte i ovo Ilustracija osumnjičeni priveden Nanjušio nevolju: Policijski pas u stanu otkrio 4 ručne bombe, pištolj i pušku

Tijekom petogodišnjeg razdoblja podneseno je više od 100 zahtjeva za slušna pomagala koja su sažvakali psi.

Zahtjevi s kojima se osiguravatelj bavio uključuju i psa koji je uništio jacuzzi.

Po jednoj prijavi netko je prevrnuo kantu s bojom na stubištu, a pas je prošao kroz boju i ostavio otiske na tepihu u dnevnoj sobi, u drugoj je pas žvakao olovku i pritom uprljao trosjed i tepih.

Aviva se također bavila zahtjevom prema kojemu je pas srušio glačalo s daske za glačanje, što je oštetilo pod.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene