Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aktivisti protiv diskriminacije

Prosvjednici Odboru OI: 'Dozvoljavate homofobiju!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aktivisti za zaštitu ljudskih prava okupili su se ispred Royal Opere u centru Londona povodom dolaska čelnika Međunarodnog olimpijskog odbora na svečanost otvaranja Olimpijskih igara.

Član zaklade, Peter Tatchell pozvao je Odbor na izuzeće zemalja koje diskriminiraju sportaše na temelju spola, nacionalnosti, vjere, seksualne orijentacije ili rodnog identiteta. ' Vrlo je važno da Međunarodni olimpijski odbor šalje signal svim nacionalnim olimpijskim odborima kako diskriminacija nije prihvatljiva te da je to jasno kršenje Olimpijske povelje. Mora se poslati signal s vrha', rekao je.

>> Izrael opovrgava da tajne službe šalju agente na Olimpijske igre

Tatchell je prošloga tjedna poslao otvoreno pismo čelniku Organizacijskog odbora Lordu Coueu i Jacquesu Roggeu, predsjedniku Međunarodnog Olimpijskog odbora u kojemu ih je nastojao potaknuti da se bore za ljudska prava. On tvrdi da su sportaši u mnogim zemljama prisiljeni skrivati svoju seksualnost kako bi dobili priliku da se natječu na Olimpijskim igrama. U svom je pismu naveo da zemlje poput Saudijske Arabije, Irana i Indije diskriminiraju žene, javlja APTN.

>> Sve veći broj prijevara prilikom kupnji karata za OI u Londonu!

Sjednica Odbora će se održati danas i sutra gdje će se raspravljati o posljednjim detaljima za Olimpijske igre te o pripremama za predstojeće igre koje će se održati u Sochiju 2014., Rio de Janeiru 2016. i Pyeongchangu 2018. godine. U međuvremenu, iščekivanje igara u Londonu raste, a svečana će ceremonija započeti u petak i to zvukom zvona teškog 27 tona.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Pročitajte i ovo Aktivisti Palestinske akcije uništili su portret Lorda Balfoura, političara kojeg se povezuje s nastankom Izraela rasjekli i uništili VIDEO Palestinski aktivisti izveli akciju na poznatom europskom sveučilištu: Pogledajte snimku Položaj žena - 1 Položaj žena Imaju manje plaće, niže pozicije i manje mirovine, ali: Kad neće milom, onda će europskom direktivom

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene