Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skup za brobu protiv terorizma

Prosvjedna nota Srbije Ujedinjenim narodima zbog Kosova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanska misija u Ujedinjenim narodima (UN) uputila je prosvjednu notu UN-u zbog nazočnosti predstavnika Kosova na skupu o borbi protiv terorizma koji su u zgradi Ujedinjenih naroda organizirale Sjedinjene Američke Države, javila je Radio-televizija Srbije (RTS).

Misija Srbije pri UN-u je, kako navodi RTS, prosvjednu notu uputila u dogovoru s ministrom vanjskih poslova Ivicom Dačićem, koji je bio izaslanik srbijanskog premijera Aleksandra Vučića na tom skupu.

Pročitajte i ovo Ubijeni Milan, Kristina i Dalibor tužna godišnjica "Ivana, netko je poubijao našu djecu": Nastavnica otkrila kako je saznala za pokolj svojih učenika Aleksandar Vučić bizaran šou Vučić u bizarnom nastupu objašnjavao tko sve napada Srbiju, kojim oružjem: "Imam materijale..."

U Ujedinjenim narodima istaknuli su da je to privatan sastanak koji su SAD organizirale i da je zbog toga Kosovo bilo tretirano kao neovisna država, javila je RTS.

"Mnogi su primjetili da je skup osiguravala američka tajna policija, a ne policija Ujedinjenih naroda, što je također neuobičajeno", izvijestila je RTS.

Srbijansko ministarstvo vanjskih poslova još nije službeno objavilo da je Ujedinjenim narodima upućena prosvjedna nota zbog nazočnosti predstavnika Kosova ovom međunarodom summitu u zgradi UN.

Gradić na Kosovu postao prijestolnica džihadista na Balkanu

Na nazočnost predstavnika Kosova tom skupu žalio se i izaslanik Rusije u UN-u Vitalij Čurkin, ocijenivši da je zgrada UN "pod zapovjedništvom" predsjednika SAD.

"Oni (kosovski dužnosnici) sjede u dvorani zajedno s predstavnicima članica UN. To, naravno, nije u redu. Održati takav sastanak prema premisama UN, znači da oni ne poštuju Ujedinjene narode. To je protiv pravila UN", rekao je Čurkin.

On je ocijenio i da su Amerikanci, time što su pozvali predstavnike Kosova na sastanak, pokazali da je sve u zgradi UN pod zapovjedništvom Baracka Obame, prenijela je agencija Reuters.

U drugoj polovici kolovoza su, prvo Beograd, a potom i Priština, priopćili da su premijeri Aleksandar Vučić i Isa Mustafa dobili "osobni poziv" američkog predsjednika Baracka Obame za sudjelovanjem u radu summita o borbi protiv Islamske države i terorizma kao globalne prijetnje svjetskom miru. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene