Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protive se presudi suda

Neobičan prizor u prijestolnici: Blokirali najpoznatiju znamenitost grada i ne odustaju od svojih zahtjeva

Tisuće poljoprivrednika u njemačkoj prijestolnici su traktorima stali pred Brandenburška vrata prosvjedujući protiv planiranog smanjenja subvencija za dizel i cestovni porez na poljoprivredna vozila.

Neobičan prizor u njemačkoj prijestolnici. Tisuće ljutitih poljoprivrednika stotinama traktora stale su pred Brandenburška vrata.

Prosvjeduju protiv planiranog smanjenja subvencija za poljoprivredni dizel i cestovni porez za poljoprivredna vozila. Rezove u proračunu za 2024. godinu nametnula je sudska presuda Ustavnog suda teška 60 milijardi eura.

Pročitajte i ovo zivimo li bolje; ilustracija Godina na izmaku Premijer hvali brojke s kojima završavamo 2023., ali građani se ne slažu: "Cijene su previše visoke, što oni pričaju, ali..."

Poljoprivrednici prijete nastavkom prosvjeda, ali i pojačavanjem pristiska ako federalna vlada ne opozove odluku.

"Napravila sam grubi izračun troškova cestarine i dizela za našu farmu i za nas bi to značilo dodatno financijsko opterećenje od 20.000 eura na godinu. Smatram da je to neprihvatljivo.

Mladima moramo pokazati perspektivu, a ovi planovi to potpuno ubijaju. Moja je kreativnost ograničena kako bih jednog dana mogao nastaviti s našom farmom", izjavila je Jule Bonsels, jedna od poljoprivrednica na prosvjedu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene