Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija ima pune ruke posla

U Coloradu se nakon masakra građani žele masovno naoružati!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon stravičnog krvoprolića u kinu, broj zahtjeva za kupovinu oruža porastao je za čak 41%!

'Samo četiri dana nakon pucnjave u Aurori prodavači oružja su zaprimili čak 3.647 zahtjeva za državnu provjeru koja je potrebna da bi se kupilo vatreno oružje', kazala je glasnogovornica FBI-jeva ureda u Coloradu Susan Medina. Naime, u Coloradu je nakon krvoprolića u Aurori za čak 41 posto porastao broj zahtjeva za provjeru zbog kupovine oružja.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Slika nije dostupna 24-godišnjak uhićen Prva fotografija osumnjičenog za pokolj na premijeri Batmana

Donosimo vam prve, a najvjerojatnije i posljednje snimke Jamesa Holmesa iz sudnice koje ćete u dogledno vrijeme vidjeti. Sud je naime, nakon što se Holmes jučer prvi put pojavio na saslušanju, odlučio da će daljnja saslušanja biti zatvorena za javnost.

>> Ubio 12 osoba, na sudu se pojavio potpuno smiren

James Holmes se na jučerašnjem salušanju pojavio s lisicama na rukama i oko gležnjeva, u pratnji dvoje odvjetnika i dva zamjenika šerifa. Činilo se kako jedva da obraća pažnju na ono što mu govori sudac William Sylvester. Tijekom saslušanja, koje je trajalo samo 12 minuta, nije rekao niti jednu jedinu riječ. Sudac Sylvester je odbio jamčevinu 24-godišnjem Holmesu, a iduće saslušanje je zakazao za 30. srpnja. Tada će biti i službeno optužen, a tužiteljstvo će zatražiti smrtnu kaznu.

U međuvremenu, u medijima su se pojavile informacije da je Holmes posljednjih mjeseci redovito posjećivao prostitutke, a nekoliko njih ga je i prepoznalo.

Redovito je posjećivao internetske stranice za odrasle, a posjećivao je i forum na kojem su lokalni muškarci objavljivali 'recenzije' usluga pojedinih prostitutki u Coloradu. Mediji su otkrili i nekoliko postova koje je pisao sam Holmes u kojima opisuje seksualne odnose s različitim prostitutkama.

TMZ je kontaktirao čak tri prostitutke koje je Holmes 'ocijenio'. Prva je rekla kako se sastaje s mgogo muškaraca te da ne može potvrditi da je 's njim imala nekog posla'. Druga je rekla da joj 'izgleda jako poznato', ali da ne može sa sigurnošću reći je li bio njezin klijent.

Treća ga je pak, odmah prepoznala. Sastali su se dva puta. 'Nisam imala nikakvih problema s njim. Bio je jako drag', kazala je prostitutka imena Tiffany. 'Bilo mu je žao što nemam više klijenata u Coloradu, pa me nazvao nekoliko dana nakon prvog susreta i tada smo se ponovno vidjeli'.

Holmesa se sumnjiči za ubojstvo 12 i ranjavanje 58 osoba u kinu u američkom gradu Aurori. Još 16 njegovih žrtava se nalazi u bolnici, a neki od njih su u kritičnom stanju.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene