Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Štite ga od zatvorenika

Ubio 12 osoba, na sudu se pojavio potpuno smiren

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sudu je James Holmes izgledao mirno i nije govorio, ali glavna tužiteljica nije znala odgovor na upit novinara je li bio pod sedativima.

Tužiteljstvo će tražiti od suda da ne odobrava puštanje uz jamčevinu. 'Još uvijek se istražuju brojni dokazi i formalno će optužnica biti podignuta 30. srpnja', rekla je glavna tužiteljica Carol Chambers, ali je potvrdila da se Holmes u zatvoru nalazi u izolaciji.

Pročitajte i ovo Julian Assange mogao bi biti izručen SAD-u ročište o odluci 20. svibnja SAD dao jamstva britanskom sudu za Assangeovo izručenje, obitelj u nevjerici: " To su besramna zavaravanja" Slika nije dostupna Masovni ubojica OSUĐEN NA 3318 GODINA ZATVORA 'Okrivljenik ne zaslužuje nikakvu sućut'

Američka javnost s nestrpljenjem je iščekivala prvo pojavljivanje Jamesa Holmesa na sudu. Sumnjiči ga se za ubojstvo 12 i ranjavanje 58 osoba u američkom gradu Aurori.

James Holmes, 24-godišnji student neurologije, koji je mjesecima unaprijed planirao krvavi pohod izvršen prošlog petka na premijeri najnovijeg Batmana, suočava s optužnicom za ubojstvo prvog stupnja. Ono za sobom povlači najtežu, odnosno smrtnu kaznu.

>> HEROJI: Skočili pred metak i tijelima spasili svoje djevojke!

Protekla dva dana Holmes je proveo u pritvoru Arpahoe, gdje odbija bilo kakav razgovor s istražiteljima i policijom, pa se o njegovim motivima zasad može samo nagađati. Čuvari su uvjereni kako Holmes, koji se i dalje predstavlja kao 'Joker', nije niti svjestan gdje se nalazi, a prisiljeni su pružati mu pojačani nadzor da bi ga zaštitili od ostalih zatvorenika koji mu se žele osvetiti za brutalni masakr u kino dvorani.

Istražitelji polako ulaze trag većini pošiljaka koje je Holmes primao posljednjih nekoliko mjeseci i za koje se vjeruje da su sadržavale materijale za izradu 30 eksplozivnih naprava koje su pirotehničari pronašli i deaktivirali u njegovom stanu. Time se bavi i Sveučilište u Coloradu, na čijem je odsjeku za medicinu mladić asistirao, no glasnogovornica još nije htjela potvrdili je li se Holmes služio svojim položajem da bi došao do materijala za izradu bombi.

Dok se još 17 ranjenih bori za život u lokalnoj bolnici, u Auroru pristižu mnogobrojni izrazi sućuti iz cijele zemlje. Osim redatelja Batmana Christophera Nolana te glumca Christiana Balea koji su u nedjelju izrazli željenje zbog tragičnog događaja, oglasio se i američki predsjednik Barack Obama. 'Obraćam Vam se riječima koje su u ovim trenucima uvijek nedovoljne, no moj je osnovni zadatak da Vam služim i da Vam priopćim da mislimo na Vas i na sve koji su izgubili živote. Amerika i svijet su s Vama.',  riječi su koje je američki predsjednik Barack Obama uputio onima koji su prošlog petka ostali bez najdražih.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene