Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"On je izdajica"

Propagandistica Kremlja sasula opasne prijetnje: "Za pet godina ova zemlja neće postojati"

Nuklearni projektil, ilustracija
Nuklearni projektil, ilustracija Foto: Getty Images
Propagandistica Kremlja Margarita Simonjan rekla je da bi sukob Armenije s Rusijom oko sigurnosnog bloka pod vodstvom Moskve mogao dovesti do toga da zemlja Južnog Kavkaza više ne postoji u roku od pet godina.

Glavna urednica glasnogovornika Kremlja RT, Margarita Simonjan, saveznica je Vladimira Putina i redovita gošća na državnoj televiziji gdje gura retoriku ruskog vođe o njegovoj sveobuhvatnoj invaziji na Ukrajinu.

Tijekom pitanja i odgovora na Svjetskom festivalu mladih u Siriusu, u ruskoj regiji Krasnodar, Simonjan je kritizirala armenskog premijera Nikola Pašinjana.

On je suspendirao sudjelovanje Erevana, glavnog grada Armenije, u Organizaciji ugovora o kolektivnoj sigurnosti (CSTO), koja se smatra ruskim ekvivalentom NATO-u.

Prošlog mjeseca Pašinjan je rekao da je ODKB ( Organizacija Ugovora o zajedničkoj sigurnosti) iznevjerio Armeniju, zamrzavajući njezino sudjelovanje u bloku jer se više ne može osloniti na Rusiju kao pouzdanog obrambenog partnera.

Pročitajte i ovo Grafiti Nepoznati autor U blizini škole u kojoj je počinjen masakr osvanula čestitka Vučiću: "Srbija je vječna..."

Pročitajte i ovo Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu

Međutim, iz Erevana nema formalnih poteza za povlačenje iz saveza. Newsweek je poslao e-mail armenskom ministarstvu vanjskih poslova za komentar.

"Armenska omladina mora shvatiti da je Pašinjan izdajica armenskog naroda i da vodi Armeniju u potpuno uništenje ako ostane na vlasti", rekla je.

Ona je armenskog podrijetla i sebe je opisala i kao Ruskinju i kao Armenku, rekla je da, ako birači nastave podržavati Pašinjana, "neće biti Armenije za pet godina - baš kao što više nema Karabaha u obliku u kojem je to Armencima potrebno.

Pročitajte i ovo Kuba gasi javnu rasvjetu usred sve teže energetske krize Sve teže i teže Kriza ih natjerala na očajne poteze: Nedostaje goriva, a sad su isključili i javnu rasvjetu

Pročitajte i ovo Hrvatski sabor Burno jutro u Saboru Teške riječi tijekom rasprave o lex AP: "Želite poslati poruku o zaštiti žena, a nositelj liste vam je dva puta prijavljen za nasilje"

"Armenija uopće neće postojati, vidjet ćete", izjavila je.

Sukob između Armenije i Azerbajdžana traje desetljećima i to zbog regije Nagorno-Karabaha, koja je međunarodno priznata kao dio Azerbajdžana, ali je dom većinskog etničkog armenskog stanovništva, zbog čega je i Erevan polagao pravo na nju.

Prošlog rujna azerbajdžanske snage pokrenule su ofenzivu na tu odcjepljenu regiju te je uslijedio egzodus cjelokupnog armenskog stanovništva.

Erevan je izazvao zabrinutost zbog nemiješanja Rusije u sukob. Baku je optužen za etničko čišćenje, što je negirao.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene