Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spektakularno otkriće

FOTO Lovio ribu i mislio da je naišao na truplo, a kad ono...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Bilo me strah. Stavio sam naočale za ronjenje i zaronio pod vodu...', opisuje trenutak spektakularnog pronalaska jedan ribar.

Ribar Jwdat Abu Ghrb u vodama Gaze, mislio je da je ugledao mrtvo ljudsko tijelo, ali radilo se o statui boga Apolona, javlja CNN.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se ispituje Pet izraelskih jedinica odgovorno za teška kršenja ljudskih prava prije Gaze, ali to neće utjecati na prodaju američkog oružja tim jedinicama Rafah Pregovori u Kairu Na vidiku prekid vatre u Gazi? Hamas je spreman za razgovor, čeka se odgovor Izraela

'Bilo me strah. Stavio sam naočale za ronjenje i zaronio pod vodu. Tada još uvijek nisam mogao znati što je to točno. Uz pomoć prijatelja i obitelji izvukli smo ga van. Bio sam šokiran onime što sam pronašao', rekao je Jwdat.

Radilo se o brončanoj statui u prirodnoj veličini za koju se vjeruje da je 2.500 godina star prikaz grčkog boga Apolona.

Pula: Predstavljeni ostaci antičkih brodova iz 1. stoljeća prije Krista

'Mislio sam da je kip napravljen od zlata i da ću biti bogat. Sakrio sam ga kod kuće', rekao je ribar. Međutim, nešto takvo u Gazi nije mogla ostati tajna, pa se u priču uključila i naoružana brigada koja je preuzela kip. Potom ga je netko, kako su objavile vlasti, pokušao prodati na aukciji na eBayu s početnom cijenom od 500.000 dolara.

To je izazvalo sumnju u Ministarstvu turizma i antikviteta te ministarstvu unutarnjih poslova u rukama palestinske islamističke skupine Hamas. Stoga su započeli istragu o ilegalnom pokušaju prodaje umjetničkog djela.

Ministarstva su zatražila da im se kip ustupi te obećali da će biti izložen u muzejima kako bi ga javnost mogla vidjeti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene