442543
442543
442543
442543
442543

Neobičan način na koji Španjolci promiču zapadne vrijednosti

  • , 07.07.2016., 15:09
  • Autor:
  • komentara

Madridske vlasti dozvolile se da se jedan dan u godini posjetitelji javnih bazena kupaju goli.

 
 
 
 
Nudist u bazenu (Foto: Guliver/Thinkstock)
Nudist u bazenu (Foto: Guliver/Thinkstock)

Glavni grad Španjolske odobrio je 'Dan kupanja bez kupaćih kostima' na gradskim bazenima. Učinili su to na zahtjev lokalne nudističke organizacije koja tvrdi da se golim pojavljivanjem u javnosti daje prilika za edukaciju i promicanje zapadnih vrijednosti, javlja El Mundo.

Odobrenje je potpisala gradonačelnica Manuela Carmena, javljaju španjolski mediji. Predstavnicima gradskih četvrti poslala je e-mail kako, ukoliko to smatraju primjerenim, odrede jedan dan kada će se održati 'Dan kupanja bez kupaćih kostima'.

Svakako bi, napominje, na ulaze u bazene na kojima se kupaju goli ljudi, trebao stajati natpis 'Dan kupanja bez kupaćih kostima'.

'Ako četvrti odluče organizirati takav dan, on će vjerojatno biti krajem kolovoza', priopćili su iz madridske gradske vijećnice.

Lokalno udruženje nudista predvođeno Ismaelom Rodrigom, ovako obrazlaže svoj prijedlog: 'Ono što želimo postići ovakvim danom jest edukacija i promicanje naših vrijednosti, a to su zapadne vrijednosti. Nema ništa kriminalno kod tijela i najbolji način na koji to možemo pokazati jest da pokušamo ne nositi odjeću kada za to nema potrebe, a u bazenu za tim nema potrebe'.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se