Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Goli u javnosti

Neobičan način na koji Španjolci promiču zapadne vrijednosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Madridske vlasti dozvolile se da se jedan dan u godini posjetitelji javnih bazena kupaju goli.

Glavni grad Španjolske odobrio je 'Dan kupanja bez kupaćih kostima' na gradskim bazenima. Učinili su to na zahtjev lokalne nudističke organizacije koja tvrdi da se golim pojavljivanjem u javnosti daje prilika za edukaciju i promicanje zapadnih vrijednosti, javlja El Mundo.

Pročitajte i ovo Vojna vozila Na putu prema Mađarskoj MORH upozorio građane zbog vojne kolone: "Molimo za strpljenje i razumijevanje" Španjolski premijer Pedro Sanchez i portugalski premijer Luis Montenegro Predlažu rješenje s dvije države Sanchez skuplja glasove za priznanje Palestine: Irska i Norveška za, Portugal suzdržan

Odobrenje je potpisala gradonačelnica Manuela Carmena, javljaju španjolski mediji. Predstavnicima gradskih četvrti poslala je e-mail kako, ukoliko to smatraju primjerenim, odrede jedan dan kada će se održati 'Dan kupanja bez kupaćih kostima'.

Svakako bi, napominje, na ulaze u bazene na kojima se kupaju goli ljudi, trebao stajati natpis 'Dan kupanja bez kupaćih kostima'.

'Ako četvrti odluče organizirati takav dan, on će vjerojatno biti krajem kolovoza', priopćili su iz madridske gradske vijećnice.

Lokalno udruženje nudista predvođeno Ismaelom Rodrigom, ovako obrazlaže svoj prijedlog: 'Ono što želimo postići ovakvim danom jest edukacija i promicanje naših vrijednosti, a to su zapadne vrijednosti. Nema ništa kriminalno kod tijela i najbolji način na koji to možemo pokazati jest da pokušamo ne nositi odjeću kada za to nema potrebe, a u bazenu za tim nema potrebe'.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene