Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijedi razmisliti

Ovaj je profesor možda dao najbolji odgovor o smislu života

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Možda nam je Matt svima pomogao da na trenutak zastanemo, i razmislimo.

Matt Might nije još jedan motivacijski govornik koji je nabrojao 'popis stvari koje morate činiti da bi bili sretni'. On je zapravo profesor sa Sveučilišta Harvard kojem se sin rodio s rijetkom genetskom bolešću koja usporava tjelesni i mentalni razvoj, i zbog koje mu je potrebna posebna njega.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Veliko istraživanje Koji put odabrati: Život ispunjen srećom ili život ispunjen smislom?! Slika nije dostupna Seminar 'doživljaja smrti' O smrti i smislu života razmišljaju u - lijesu!

Nedavno je na mreži Quora jedan roditelj pitao forumaše 'kako može minimizirati šanse da dobije dijete s posebnim potrebama', na što je Might dao odgovor koji možda svakoga potakne da razmisli o tome što je zaista važno u životu.

'Moj me sin natjerao da istinski razmislim o tome što je najvažnije u životu, a na kraju sam najviše cijenio izjavu Bertranda Russella, više nego sam ikad mislio da hoću, a on je rekao: 'Dobar život je onaj koji je motiviran s ljubavlju, i vođen znanjem.''

'Mladi teže pronalaze posao jer su zaboravili na 'tradicionalne' vještine'

Matt se tada opisao kao je prije rođenja njegova sina bio 'mladi profesor koji se samo brinuo za to da ima stabilno radno mjesto i stalne prihode', kojima je namjeravao razvijati karijeru i objavljivati članke. Nakon što je pogledao svoje novorođenče s rijetkom bolešću mozga, shvatio je koliko su njegovi snovi zapravo mali i nebitni, prenosi Tech Insider.

'On me prisjetio kako nikad nisam htio postati učitelj radi materijalnih koristi, nego sam htio svijet učiniti boljim mjesto pomoću znanosti. Tog dana odlučio sam vrijeme koristiti za rješavanje problema koji su bitni ljudima. Učinit ću razliku', rekao je Matt.

Više istraživanja pokazalo je kako novac nije ono što čovjeka čini sretnim, nego međuljudski odnosi i težnja za snovima koji nisu bitno usmjereni na skupocjene stvari ili popularnost.

Možda nam je Matt svima pomogao da na trenutak zastanemo, i razmislimo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene