Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neobjašnjivo ozdravljenje

Priznato DRUGO ČUDO pape Ivana Pavla II.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kongregacija za kauze svetaca priznala je drugo čudo pape Ivana Pavla II., što je novi korak prema njegovoj kanonizaciji, javila je talijanska agencija Ansa.

Ivan Pavao II. trebao bi tako biti kanoniziran do kraja godine, a svečanost bi se mogla održati u prosincu, javlja agencija. Kardinali i biskupi članovi Kongregacije za kauze svetaca prihvatili su drugo čudo nakon onog koje je omogućilo Papinu brzu beatifikaciju.

U travnju, povjerenstvo sedmorice liječnika kongregacije priznalo je neobjašnjivo ozdravljenje jedne žene, koje je predložio postulator kauze msgr. Slawomir Oder. Čudo, koje se dogodilo na samu večer beatifikacije Ivana Pavla II. 1. svibnja 2011., odobrilo je u lipnju povjerenstvo teologa.

Papa Ivan Pavao II. umro je 2005. nakon 27 godina pontifikata, jednog od najduljih u povijesti. Po pisanju La Stampe, papa Ivan XXIII. mogao bi biti kanoniziran kada i Ivan Pavao II. Ivan XXIII., zvan "Dobri Papa", bio je na čelu Crkve od 1958. do 1983. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog nje će biti svetac VIDEO Zbog ove žene papa Ivan Pavao II će postati SVETAC! Slika nije dostupna Čeka se 'zeleno svijetlo' Ivanu Pavlu II priznato i drugo čudo, svetim će ga proglasiti 20. listopada?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene