Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Vučje brigade"

Policija upala u stanove njemačkih desničara: Planirali su terorističke akcije?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačko Savezno državno odvjetništvo pretreslo je u utorak stanove šestorice pripadnika radikalno desne scene zbog sumnje u formiranje desne terorističke organizacije.

„Osumnjičenima se predbacuje da su na temelju radikalno desnog svjetonazora unutar skupine ‚Vučje brigade’ pokrenuli osnivanje ‚Udarne brigade’ kao oružanog krila“, priopćilo je Savezno državno odvjetništvo u Karlsruheu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Traže pomoć od građana Njemačka intenzivno traga za trojicom terorista: Zbog sumnje zatvorili željeznički promet Olaf Scholz Izrazio zabrinutost Njemački kancelar upozorio: "Mračne neonacističke mreže su u porastu"

Cilj krila je „jačanje slobodne domovine“ na principima „germanskih običaja“. Kako je nadalje priopćeno, postoji osnovana sumnja da je grupa ovaj cilj htjela postići kroz nasilne akcije.

Današnji pretresi u stanovima osumnjičenih u nekoliko njemačkih saveznih pokrajina služe prikupljanju dokaza za sumnje. Konkretno se traga za oružjem a detalji o ishodu racije bi trebali biti objavljeni u toku dana.

Aktivnosti skupine „Vučje brigade“ (Wolfsbrigade) prvi put su zabilježene prošle godine u saveznoj pokrajini Saska-Anhalt ali je njezina aktivnost dosad bila ograničena na sudjelovanje u prosvjedima i kaznenim djelima širenja propagande protiv stranaca. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene