449174
449174
449174
449174
449174

PLAN PREMIJERKE KOJI SE TIČE I HRVATA Nemate posao? Ne možete u Veliku Britaniju

  • , 06.09.2016., 14:05
  • Autor:
  • komentara

Svi koji žele živjeti i raditi u Velikoj Britaniji, morat će naći posao prije dolaska na Otok.

 
 
 
 
Theresa May (Foto: AFP)
Theresa May (Foto: AFP)

Režim za kontrolu ulaska stranaca u Veliku Britaniju nakon Brexita bit će, prema otkrivenim planovima premijerke Therese May, puno stroži od onog koji je prezentiran tijekom kampanje Leave uoči referenduma, tvrdi neimenovani izvor iz britanske vlade.

Ta bi mjera, ako se ostvari, zaustavila dolazak desetaka tisuća osoba koje svake godine pristižu u Veliku Britaniju u potrazi za poslom, a među njima su i brojni hrvatski državljani.

David Davis, šef kabineta premijerke, kazao je kako je Velika Britanija spremna za napuštanje zajedničkog europskog tržišta i preuzimanje kontrole nad svojim granicama.

Britanska premijerka prozvana je zbog 'omekšavanja' stava u imigrantskim pitanjima, a pristalice Brexita strahovali su da bi vlada May mogla pristati da građani EU zemalja imaju pravo na povlašteni ulazak u Veliku Britaniju u zamjenu za to da Britanija ima pristup slobodnom tržištu. Iz Italije je u ponedjeljak stigla jasna naznaka kako su čak spremni za trgovinski rat s Velikom Britanijom kako bi zaštitili prava svojih građana koji žele raditi na Otoku.

Theresa May je sada pod pritiskom da isti režim prema strancima bude primijenjen na sve - odnosno da svi migranti, i iz zemalja EU i izvan nje, prije nego što kroče u Veliku Britaniju kako bi tamo živjeli moraju naći posao, piše Daily Mail.

 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se