Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporadična kršenja

Prekid vatre u Ukrajini uglavnom se poštuje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prekid vatre između ukrajinskih snaga i proruskih separatista uglavnom se poštuje iako postoje manja kršenja, objavio je u nedjelju OESS.

Sporadično granatiranje zabilježeno je u Debaltseveu, prometnom čvorištu koje je epicentar zadnjih sukoba. Misija OESS-a kazala je da joj u nedjelju nije bio dopušten pristup tom gradu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ubijen vojnik Eskalacija nasilja na istoku Ukrajine uoči razgovora Slika nije dostupna Poruka iz Pariza: 'Pozivamo na strogu provedbu svih odredbi sporazuma iz Minska'

Prekid borbi u Ukrajini počeo je u ponoć u sklopu mirovnog plana dogovorenog u četvrtak u Minsku.

Prije toga u tom su se području vodile teške borbe u kojima je poginulo više od desetero ljudi.

Vlada u Kijevu u nedjelju nije izdala priopćenje o tome poštuje li se prekid vatre ili ne. "Prvih par sati vrlo je važno, stoga pozorno pratimo situaciju s vojskom. Još je prerano za bilo kakve zaključke", rekao je glasnogovornik vlade.

'To je dobar korak, ali ipak ne i rješenje problema'

Ukrajinska vojska objavila je da priprema povlačenje teškog naoružanja s linije bojišnice, no glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova napomenuo je da će se to dogoditi samo ako to budu učinili i pobunjenici.

Predstavnici civilne zaštite kazali su da je u nedjelju rano ujutro ruski humanitarni konvoj ušao u istočnu Ukrajinu. Konvoj, 14. zaredom, činilo je više od 170 kamiona s 1800 tona pomoći. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene