Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O Minsku 2

'To je dobar korak, ali ipak ne i rješenje problema'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dijelim mišljenje mnogobrojnih čelnika koji su kazali da se ovu krizu ne može riješiti vojnim putem, rekla je visoka predstavnica EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku.

Mirovni sporazum za Ukrajinu sklopljen u četvrtak u Minsku korak je u dobrom smjeru, ali ne i konačno rješenje, kazala je u nedjelju visoka predstavnica EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Federica Mogherini, isključivši mogućnost vojnog rješenja krize.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poruka iz Pariza: 'Pozivamo na strogu provedbu svih odredbi sporazuma iz Minska' Slika nije dostupna Novi pregovori u Parizu Ukrajinski separatisti kažu da povlače oružje

Sporazum Minsk 2 'dobra je prilika da se zaustave ubijanja i poštuje zakon', kazala je Mogherini u razgovoru za El Pais.

Na pitanje u vezi sumnjičavosti nekih europskih čelnika o tom sporazumu, kazala je da bi ona radije govorila o 'oprezu'.

Ukrajina: Primirje se poštuje, uz rijetke izolirane incidente

'To je zato što znamo da je to dobar korak, ali ipak ne i rješenje problema, jer je ključ u poštivanju prekida vatre i provedbi ostatka sporazuma', kazala je. Ako se situacija 'pogorša, razmotrit ćemo mogućnost jačanja sankcija', upozorila je.

'Dijelim mišljenje mnogobrojnih čelnika koji su kazali da se ovu krizu ne može riješiti vojnim putem. Slanje oružja dakle neće pomoći. Ukrajinci to dobro znaju', kazala je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene