Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svađa zbog nafte

Pregovori Rusije i Bjelorusije o nafti propali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski i bjeloruski stručnjaci nisu se uspjeli usuglasiti o uvjetima isporuke ruske nafte Bjelorusiji

Rusija i Bjelorusija, najvažnija zemlja za dopremu ruske sirove nafte u Europu, na pregovorima održanim u srijedu i u četvrtak u Moskvi nisu uspjele izgladiti svađu zbog nafte, izjavio je bjeloruski izvor blizak pregovorima, a prenijela je službena bjeloruska agencija Belta.

Pročitajte i ovo Aleksandr Lukašenko u društvu sina (desno) glasao u Minsku Bez neovisnih promatrača Posljednji europski diktator izašao na izbore pa najavio da će se opet kandidirati: "Nitko ne bi napustio narod koji ga je slijedio" Aleksandar Lukašenko strah od ekstremizma Putinov saveznik uvodi represivne mjere i oružane patrole na ulicama: "Moraju imati barem pištolje"

'Ruski i bjeloruski stručnjaci nisu uspjeli približiti stajališta dviju strana u svezi s uvjetima isporuke ruske nafte Bjelorusiji', rekao je taj izvor. 'Dvije strane su stoga odlučile da će načiniti stanku u pregovorima radi dodatnih konzultacija', dodao je. 'Pregovori bi se mogli nastaviti sutra', rekao je pak izvor blizak ruskom izaslanstvu, a prenijela je ruska agencija Interfax.

Takve krize između Rusije i dviju susjednih republika s područja bivšeg SSSR-a, Ukrajine i Bjelorusije, ometaju redovitu opskrbu Europe energijom. Slična razmirica Moskve i Minska iz siječnja 2007. uzrokovala je naglo zatvaranje naftovoda Družba kojim trećina ruske sirove nafte preko Bjelorusije ide u Europu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene