Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkazani svi letovi do subote

Predstavnik Lufthanse: Za vrijeme štrajka nećemo pregovarati, nastavit ćemo razgovarati tek u subotu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog štrajka koji je organiziran na inicijativu najmoćnijeg sindikata pilota Cockpit, njemačka zrakoplovna tvrtka Lufthansa otkazala je gotovo sve letove za srijedu, četvrtak i petak

Suočena s najvećim štrajkom u svojoj povijesti koji su pokrenuli piloti, njemačka zrakoplovna tvrtka Lufthansa u srijedu je otkazala gotovo sve letove za srijedu, četvrtak i petak, što će pogoditi više od 400.000 putnika. Štrajk, organiziran na inicijativu najmoćnijeg sindikata pilota Cockpit, prisilio je tu njemačku tvrtku, njezinu službu Lufthansu Cargo i Germanwings da otkažu oko 3800 letova.

Pročitajte i ovo Avioni Lufthanse u Frankfurtu (Foto: AFP) TRAŽE VEĆE PLAĆE Otkazat će se letovi, velika europska aviokompanija ide u štrajk Turbulencije u zrakoplovu na letu i slavni glumac Panika u zraku: Putnici udarali glavama u spremište, krv na sjedalu, beba poletjela iz nosiljke

Počeo trodnevni štrajk pilota Lufthanse

Iz uprave tvrtke kažu kako se do subote ne nadaju nijednom polijetanju ili slijetanju Lufthansinih zrakoplova. 'Za vrijeme štrajka nema pregovora. Polazim od načela da ćemo kad štrajk završi nastaviti razgovor', rekao je na konferenciji za novinare predstavnik Lufthanse Werner Knorr.

Ukupno će 425.000 putnika biti pogođeno štrajkom, a financijski trošak bit će milijunski, procijenila je uprava najjače njemačke zrakoplovne tvrtke. 'Ekonomske posljedice ovoga štrajka već su ogromne', istaknuo je Knorr. Stanje u zračnoj luci u Frankfurtu, prvoj u Njemačkoj i trećoj u Europi, još uvijek je mirno, pošto je Lufthansa prethodno informirala svoje putnike o štrajku te im savjetovala alternativne mogućnosti putovanja.

Štrajk pilota: Otkazano 3800 letova!

Štrajk se događa u jednom od najlošijih trenutaka za tvrtku, odnedavno angažiranu na restrukturiranju zbog sve snažnije konkurencije na tržištu. Sindikat traži da se zadrži mogućnost odlaska u prijevremenu mirovinu s navršenih 55 godina života, dok uprava tvrtke od 2017. želi dobnu granicu povećati na 60 godina. Istodobno zaposlenici žele razgovarati i o revalorizaciji plaća. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene