Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osuđen je

Predator u bijeloj kuti godinama zlostavljao pacijentice! Sumnja se na čak 245 žrtava

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Ginekolog iz New Yorka Robert Hadden (64) osuđen je na 20 godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja pacijentica.

Zlostavljanje se događalo tijekom pregleda, a ginekolog Robert Hadden radio je u poznatim bolnicama u SAD-u, uključujući Medicinski centar Sveučilišta Columbia Irving.

Hadden je u siječnju optužen za zlostavljanje četiriju pacijentica dok je radio u najpoznatijim njujorškim bolnicama.

Tužitelji su Haddena opisali kao predatora u bijeloj kuti te su rekli da je mamio pacijentice u svoju ordinaciju kako bi ih zlostavljao. Sudac Richard M. Berman osudio ga je na maksimalnu moguću zatvorsku kaznu rekavši da je to jedan od najgori i najizopačenijih slučajeva seksualnog napada.

Pročitajte i ovo Fremantle Highway Sjeverno more VIDEO Požar na brodu s gotovo 3000 automobila! Ima mrtvih, posada se spašavala skakanjem u more

Tijekom suđenja moglo se čuti kako je Hadden neprimjereno dodirivao ranjive žrtve - od kojih su mnoge bile trudne ili imale zdravstvenih problema - prstima bez rukavica, a ponekad i oralno.

Optužbe o nedoličnom ponašanju prvi su se put pojavile 2012., ali neka svjedočanstva datiraju iz kasnih 1980-ih, piše SkyNews.

Godine 2014. Hadden je uhićen nakon što ga je 19 žena optužilo za zlostavljanje.

Dvije godine kasnije okružni tužitelj Manhattana dopustio je Haddenu da prizna krivicu za dva lakša kaznena djela i prekršaj, zbog čega mu je oduzeta liječnička dozvola, ali je pošteđen zatvora.

Pročitajte i ovo Volodimir Zelenski na NATO samitu - 1 U noćnom obraćanju Nakon dva golema skandala u toj zemlji Zelenski pobjesnio: "Ovo nećemo tolerirati"

Slučaj je ponovno dobio zamah tijekom pokreta #MeToo 2017., u kojem su žrtve seksualnog zlostavljanja i uznemiravanja objavile svoje priče. Brojne Haddenove žrtve okupile su se na sudu na izricanju presude te su podijelile svoje emocije s novinarima.

Pročitajte i ovo Ilustracija čak 38,44 stupnja Smrtonosno zagrijavanje: Oni koji se žele okupati na ovom mjestu kao da ulaze u vruću kadu

Tijekom suđenja 11 Haddenovih žrtava iznijelo je potresna svjedočanstva o zlostavljanju koje su doživjele. Vjeruje se da je Haden zlostavljao najmanje 245 žena dok je bio ginekolog.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene