Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turska savjetuje

Povučen još jedan potez u eskalaciji sukoba između Moskve i Ankare - 'Zabranjeno je dirati u Rusiju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tursko ministarstvo vanjskih poslova savjetovalo je u subotu građanima da odgode sva putovanja u Rusiju koja nisu hitna, što je posljednji potez u eskalaciji sukoba između Moskve i Ankare zbog turskog rušenja ruskog aviona u utorak.

Ministarstvo je priopćilo da slijedom poteškoća s kojima su suočeni turski posjetitelji i građani u Rusiji, savjetuje Turcima da odgode sva putovanja koja nisu hitna.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Britanski ratni brod Napetost na vrhuncu Turska blokirala britanske brodove za Ukrajinu: "Nema prolaska dok traje rat"

Teško je popraviti štetu koju je rušenje ruskog aviona nanijelo rusko-turskim odnosima, a predsjednik Vladimir Putin tom incidentu daje najviši prioritet, rekao je u subotu za državnu televiziju glasnogovornik Kremlja.

ZABRINUT PUTIN 'Zašto smo prenijeli tu informaciju Amerikancima?'

Po riječima Dmitrija Peskova, Rusija bi trebala objaviti daljnje sankcije protiv Turske kasnije tijekom dana. Taj je potez uslijedio nakon što je Moskva priopćila u petak da će suspendirati bezvizni režim s Turskom od 1. siječnja 2016.

Rusija je pozvala sve partnere Turske, a posebice SAD, da utječu na buduće poteze vlade u Ankari.

"Zabranjeno je dirati u Rusiju", rekao je Peskov u intervjuu čije je izvadke unaprijed objavila agancija Interfax, a prenio je dpa.

Peskov je optužio Tursku za manipulaciju dokazima o rušenju ruskog aviona. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene