Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što se dogodilo?

Smrt ruskog vojnika u Siriji pretvorila se u pravi misterij

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roditelji 19-godišnjeg vojnika ne znaju u što bi više vjerovali.

Roditelji 19-godišnjeg ruskog vojnika Vadima Kostenka, koji je služio u Siriji, izjavili su u utorak da su obaviješteni da se njihov sin objesio, što je prva potvrđena ruska žrtva otkako je Kremlj pokrenuo zračne udare u Siriji 30. rujna, javljaju ruske i svjetske novinske agencije.

Pročitajte i ovo Napad na koncertnu dvoranu u Moskvi Spašavali goli život Svjedoci o paklu koji su prošli u dvorani u Moskvi: "Svi su vrištali, svi su trčali. Bilo je strašno, poput noćne more" Islamska država objavila fotografiju napadača koji su navodno odgovorni za napad u Rusiji Užas u Rusiji Islamska država objavila fotografiju napadača: Ovo su muškarci odgovorni za pokolj u Moskvi

Rusko ministarstvo obrane potvrdilo je smrt vojnika u zračnoj bazi u Siriji priopćivši u utorak da je mladić počinio samoubojstvo u vrijeme odmora nakon dežurstva te da se provodi istraga svih okolnosti te tragedije, javlja agencija TASS.

Prije toga je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, na upit novinara o smrti vojnika, rekao da ništa o tome ne zna i uputio je novinare na ministarstvo obrane.

Dramatičan obrat ruskog stajališta prema Siriji

Ministarstvo navodi da je prema preliminarnim podacima, do kojih se među ostalim došlo i na temelju analize poruka koje je vojnik razmjenjivao putem mobitela, počino samoubojstvo zbog prekida s djevojkom.

Njegovi roditelji izjavili su za Reuters kako ne vjeruju da bi njihov sin počinio samoubojstvo. Majka Svetlana je rekla da je razgovarala s njim u subotu, na dan kada je umro, i da je bio dobre volje i smijao se.

Prva potvrđena ruska žrtva

Kostenko je bio među pomoćnim osobljem ruskih zračnih snaga. Potpisao je ugovor 20. lipnja i poslan je u Siriju 14. rujna, dva tjedna prije početka ruskih zračnih udara u Siriji.

Kako javljaju ruski mediji, o njegovoj smrti je prvo izvijestio CIT - skupina blogera koji su ranije radili na otkirvanju podataka o pogibijama ruskih vojnika u Ukrajini. CIT je objavio u utorak da je primjetio vijest o Vadimovoj smrti na društvenim medijima.

Što se zapravo zna o Asadovoj obitelji?

Vadim Kostenko prva je potvrđena ruska žrtva u Siriji. Za sada je potpora ruske javnosti zračnim udarima u Siriji i dalje vrlo visoka, a neka ispitivanja javnog mišljenja navode da je čak viša od 70 posto. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene