Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mogući su opasni valovi

Zbog potresa od 7,7 stupnjeva izdano upozorenje od tsunamija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potres jačine 7,7 stupnjeva po Richteru pogodio je u ponedjeljak Papuu Novu Gvineju, a ubrzo nakon toga izdano je upozorenje za tsunami, priopćio je Američki geološki zavod (USGS).

Epicentar potresa zabilježen je nedaleko od grada Rabaula na sjeveroistoku zemlje, navodi USGS. Grad Rabaul na otoku Nova Britanija uništen je 1994. u snažnoj erupciji vulkana Tavurvura.

Pročitajte i ovo Nuklearna elektrana Fukushima 2011. godine Japan prvi puta izdao upozorenje za tsunami još od Fukushime: Znate li što se tada dogodilo? Krhotine na zemljištu svetišta Onohiyoshi u gradu Kanazawa, prefektura Ishikawa iz minute u minutu FOTO/VIDEO Četiri osobe poginule u razornom potresu u Japanu: U vlakovima zaglavljeno 1400 ljudi, podrhtavanja će trajati mjesecima

Pacifički centar za upozorenje na tsunami na Havajima priopćio je da su "mogući opasni valovi unutar tisuću kilometara od epicentra potresa uzduž obala Papue Nove Gvineje i Salomonskih otoka".

U priopćenju se kaže da su mogući valovi tsunamija od jednog to tri metra iznad normalne razine plime uzduž dijela obale Papue Nove Gvineje. Ne očekuju se razorni tsunami. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene