Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasna situacija

Svaki izlazak iz vozila prijetnja je za sve - No oni imaju posebnu taktiku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski vojnici u akciji oko Mazar-e-Sharifa. Siromaštvo i bijeda na svakom koraku. Na vapaje žedne djece hrvatski vojnici se rijetko oglušuju unatoč terorističkim opasnostima. Svaki izlazak iz vojnog vozila prijetnja je za sve vojnike pa tako i Hrvatske.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović posljednji je dan u posjetu Afganistanu. Susrela se i s vojnicima. Situacija je ovih dana opasna zbog talibana koji su pokrenuli ofenzive.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mirovna misija Britanski vojnici stigli na Kosovo: "To je razborit korak'' Slika nije dostupna danas odlazi zadnji kontingent Milanović: ''Hrvatski posao u Afganistanu je gotov, osobito nakon ugovora SAD-a i talibana...''

Hrvatski vojnici u akciji oko Mazar-e-Sharifa. Siromaštvo i bijeda na svakom koraku. Na vapaje žedne djece hrvatski vojnici se rijetko oglušuju unatoč terorističkim opasnostima. Svaki izlazak iz vojnog vozila prijetnja je za sve vojnike pa tako i Hrvatske. No hrvatski vojnici imaju posebnu taktiku. Pokušavaju uspostaviti prijateljske odnose s Afganistancima.

Kolinda Grabar Kitarović: 'Skupila sam dane na bojišnici tako da sam ja isto veteran jednog drugog rata'

Oprez je povećan i zbog talibanske proljetne ofenzive. Instruktori ipak iz male baze svakodnevno odlaze na obuke afganistanskih vojnika koje gledaju preko žice. Danas ih je posjetila i postrojila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Počastili su je slavonskim specijalitetima, a ona njih dresovima nogometne reprezentacije. Hrvatska vojska u Afganistanu u dobrom je stanju. Odlasci u mirovne misije zato se nastavljaju.

U zahvalu za hrvatsku potporu, američki piloti bespilotnih letjelica poklonili su predsjednici hrvatsku zastavu koja je letjela u nedavnoj akciji pa je tako nadopunila kolekciju u kojoj je i ona s kninske tvrđave.

Predsjednica svoj posjet Afganistanu završava oproštajnom večerom kod hrvatskih vojnika. Sinoć su joj priredili roštilj, a danas je na meniju čobanac.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene