Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potreban je 'Plan'

PORUKA IZ EU: 'Moramo biti spremni na izvanredno stanje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčka neće popustiti zahtjevima vjerovnika da smanji mirovine ili povisi poreze. Europska komisija izrazila je namjeru da pokaže kako njihovi zahtjevi nisu bili nerazumni.

Grčka bi se mogla suočiti sa 'izvanrednim stanjem' ako do 1. srpnja ne postignu dogovor s kreditorima, napomeno je europski povjerenik iz Njemačke Guenther Oettinger.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Umjesto popisa reformi Grčka prezentirala dokumente na mobilnim uređajima, napisane na grčkom jeziku Slika nije dostupna Osim Britanije i Češke EU dogovorio fiskalnu disciplinu, predložili otpis dugova Grčkoj

'Trebali bismo početi raditi na planu za hitne slučajeve jer bi se Grčka uskoro mogla suočiti sa izvanrednim stanjem', rekao je Oettinger.

Janis Varufakis: 'Nitko ne može sve isključiti. Čak ne mogu isključiti mogućnost da komet pogodi Zemlju'

"Mislim da Komisija treba izraditi 'Plan' koji bi mogao spriječi pogoršanje situacije u slučaju da Grčka napusti eurozonu, u slučaju stečaja', dodao je Oettinger.

Tijekom dana, glasnogovornik grčke vlade demantirao je zastoj pregovora za oslobađanje dodatnih stredstava. Te su sumnje pokrenute nakon sastanka između grčke vlade i njezinih kreditora koji se odvio u nedjelju, a završio nakon 45 minuta bez dogovora, piše The Independent.

Kazao je i kako Grčka neće popustiti zahtjevima vjerovnika da smanji mirovine ili povisi poreze. Europska komisija izrazila je namjeru da pokaže kako njihovi zahtjevi nisu bili nerazumni.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene