Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sud poništio presudu

Porota drijemala, 'tvitala' i donijela smrtnu presudu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osuđenik na smrt u američkoj saveznoj državi Arkansas je dobio pravo na ponovni sudski proces, jer je, tijekom prvoga saslušanja, jedan porotnik drijemao, a drugi slao poruke putem Twittera.

Vrhovni sud u Arkansasu poništio je smrtnu presudu dosuđenu Ericksonu Dimasu-Martinesu i odredio održavanje novoga sudskog procesa. 'Činjenica da je jedan porotnik spavao, a drugi 'tvitao' za vrijeme održavanja ročišta, pogreška je suca', stoji u objašnjenju suda.

Nakon sudske odluke o smrtnoj presudi zbog ubojstva počinjenog tijekom provale, odvjetnici Dimas-Martinesa uložili su 2010. žalbu na presudu, koju je prvostupanjski sud odbacio, no žalba je poslana i Vrhovnome sudu države Arkansas koji je odlučio u korist osuđenika i naložio obnovu postupka.

Sud u obrazloženju navodi da je riječ o 'neobjektivnosti suda' pri donošenju odluke, s obzirom na činjenicu da je tijekom prvoga saslušanja jedan porotnik drijemao, a drugi tvitao, unatoč izričitom upozorenju suca koji je istaknuo kako je tijekom procesa korištenje interneta zabranjeno. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene