Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ne blefiraju'

Član porote: Nikada nisam pomislio da je Amanda kriva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od članova porote koji je oslobodio Amandu Knox's izjavio je kako je od prvog trenutka kada ju je ugledao znao da ona i njezin dečko nisu ubili britansku studenticu.

Mauro Chialli bio je jedan od članova porote koja je oslobodila Knox i njezinog sada bivšeg dečka Raffaelea Sollectia, nakon što su optuženi da su 2007. godine nakon seksualnog zlostavljanja ubili britansku studenticu, piše Foxnews. Knox se u četvrtak vratila u rodni Seattle, a Sollectio u rodni grad u južnoj Italiji.

Pročitajte i ovo Ubojstvo u Šibeniku Tri osumnjičenika uhićena Šibenik zavijen u crno zbog brutalnog ubojstva: Policija složila mozaik tučnjave u kafiću Specijalna policija pred Županijskim sudom u Zagrebu Dio crnogorske narkobande U centru Zagreba scene kao iz akcijskog filma: Pred sud izvedena skupina koja se tereti za krijumčarenje kokaina

Mauri Chialli u intervjuu za RAI televiziju rekao je kako je tijekom 10 mjeseci koliko je trajao žalbeni postupak gledao lica Amande i Raffaela koji su uporno tvrdili da su nevini. 'Gledao sam u lica te djece i shvatio da ne blefiraju. Moj stav jest da su oni nevini. Nikada nisam vjerovao da su krivi'. rekao je.

Knox i Sollectio su uhićeni nekoliko dana nakon što je tijelo britanske studentice pronađeno u lokvi krvi, 2. studenog 2007. godine u stanu koji je u Perugiai dijelila s Knox.  Proglašeni su krivima 2009. te osuđeni na kazne od 26 i 25 godina zatvora.

Trećeosuđeni Rudy Hermann Guede također je proglašen krivim i osuđen na kaznu od 16 godina zatvora. Nakon što su Knox i Sollectio oslobođeni optužbe, Guede je sada jedina osoba koja izdržava kaznu za ubojstvo. Preko svojeg je odvjetnika poručio da želi ponovno otvaranje slučaja jer on ubojstvo nije mogao izvršiti sam.

Knox i Sollectio ostaju pri tvrdnji da su na dan ubojstva bili u Sollectiovom stanu, pušili hašiš, gledali film i vodili ljubav.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene