Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnja se da ih je 15

Slovenija: Kod dvije osobe bliske islamistima pronađeno oružje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenska policija u srijedu je u Ljubljani i Vrhniki izvela dva kućna pretresa kod osoba koje su se na strani islamskih ekstremista navodno već borile u Siriji, a zaplijenila je i veću količinu oružja, objavila je u srijedu televizijska postaja POP-TV.

Obojica su nakon istrage puštena jer za Sloveniju ne predstavljaju opasnost, a bit će kazneno gonjeni zbog nezakonitog posjedovanja oružja.

Pročitajte i ovo Pucnjava ispred škole Sve se istražuje VIDEO Policija u SAD-u ubila učenika ispred škole nakon dojave da ima pištolj Ilustracija Veliki misterij Priča koja ledi krv u žilama: U podrumu pronašli kostur tinejdžerice zamotan u tepih, 20 godina kasnije otkriveni strašni detalji

Radi se o slovenskim državljanima koji su prešli na islam, pod utjecajem Bilala Bosnića kojeg je policija BiH nedavno uhitila u okviru akcije Damask, a koji je islamsku promidžbu obavljao i među dijelom pripadnika islama u Sloveniji, navodi POP-TV.

AUDIO Čovjek koji je pobjegao džihadistima: 'Raka je crna rupa na Zemlji'

Prema tvrdnjama slovenske televizijske postaje koja se poziva na slovenske obavještajne izvore, sigurnosne službe sumnjaju da je pod utjecajem ekstremnog islama još najmanje 15 ljudi u toj zemlji.

Među njima su slovenski i strani državljani, a slovenske službe o njima razmjenjuju informacije s policijama u susjednim državama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene