Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezadovoljni europskom politikom

Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati

Centar Bruxellesa još su jednom blokirali ogorčeni poljoprivrednici. Iako su maštoviti, naglašavaju da ih ovakvo stanje ne zabavlja, a ovoga puta zasuli su ulice balegom. Zahtijevaju konkretniju zaštitu pred stranim uvoznicima i multinacionalnim kompanijama. Priču o tome napravio je reporter Dnevnika Nove TV Marko Stričević.

Gnjev seljaka u središtu Europske unije – birokrati su ga mogli vidjeti, čuti i namirisati jer ulice oko modernih zgrada bruxelleskih institucija zavijene su u maglu od zapaljenog sijena, petardi i isparavajućeg stajskog gnojiva.

Osim poštenijih cijena za poljoprivredne proizvode, prosvjednici zahtijevaju ukidanje sporazuma o slobodnoj trgovini i dugoročnu reformu Europske poljoprivredne politike, uz vođenje više računa o njihovim prihodima i opstanku. Izvor brojnih prosvjeda proteklih je i jeftino ukrajinsko žito.

Pročitajte i ovo Karcinom mokraćnog mjehura - 2 Najveći trend porasta U Hrvatskoj jako raste smrtnost od jedne vrste karcinoma: "To je igra dokazivanja koliko zapravo želite živjeti"

Europska komisija se već povukla po pitanju ekološke reforme za domaće proizvođače, a poljoprivredni suverenitet jedna je od važnih tema pred nadolazećih izbora za Europski parlament.

Više o prosvjedu poljoprivrednika možete pogledati u prilogu na vrhu članka.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene