Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnje u rezultate istrage

Poljaci zatražila povratak zrakoplova u kojem je poginuo Kaczynski

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljski veleposlanik u Rusiji pozvao je službenu Moskvu da Poljskoj što prije preda olupinu zrakoplova koji je pao u travnju 2010. blizu Smolenska kad je poginuo poljski predsjednik Lech Kaczynski.

Pročitajte i ovo Izbori, ilustracija Traži šefa kampanje Promijenio ime u Doslovno Bilo Tko Drugi i ušao u izbornu utrku: "Mogli ste odabrati bolje!" Andrzej Duda Konzervativna ideologija Poljski predsjednik blokirao zakon i ugrozio živote i zdravlje žena i djevojaka

'Čekamo povratak poljskog zrakoplova kad više ne bude koristan za istragu. Držimo da bi to trebalo biti što prije', rekao je veleposlanik Wojciech Zajaczkowski.

>> Odbijeno izvješće o padu zrakoplova predsjednika Kaczynskog

>> Jaroslaw Kaczynski sumnja da je stvarno pokopao brata

Zrakoplov marke Tupoljev 154 s predsjednikom i brojnim poljskim visokim dužnosnicima pao je 10. travnja kad je pokušao sletjeti u gustoj magli u Smolensku. Izaslanstvo je odlazilo u Katyn na obljetnicu smaknuća 22.000 poljskih časnika 1940. po Stalijnovu nalogu.

Poljska je oštro kritizirala rusko vođenje istrage te zrakoplovne nesreće. Premijer Donald Tusk je prošle godine izjavio da su prvi rezultati istrage neprihvatljivi i puni grješaka.

Rusija je istaknula da je predala sve podatke Poljskoj i da nastoji biti otvorena prema medijima. Moskva je u listopadu Varšavi predala uvodno izvješće na 200 stranica o svojim zaključcima. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene