Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaplijenili računala

Policija upala u prostorije Europske pučke stranke u Bruxellesu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Belgijska policija pretresla je u utorak sjedište Europske pučke stranke (EPP) u Bruxellesu.

Belgijski policajci izvršili su raciju na prvom i trećem katu sjedišta stranke u Rue du Commerce. Prema prvim informacijama, policija je zaplijenila računala u vezi s istragom koja je u tijeku o navodnoj korupciji tijekom izborne kampanje za EU 2019.", rekao je izvor blizak slučaju za Euroactiv.com.

Zastupnik CDU-a Mario Voigt bio je voditelj digitalne kampanje čelnika EPP-a Manfreda Webera tijekom predizborne kampanje za Europski parlament 2019., a upiti su usmjereni na dodjelu ugovora za digitalnu kampanju jednoj tvrtki u Tiringiji, navode njemački mediji.

Voigt je sada čelnik CDU-a u Tiringiji. Prošlog rujna odbor za pravosuđe pokrajinskog parlamenta Thüringen ukinuo mu je imunitet do istrage njemačkog javnog tužitelja, iako nije jasno je li ovaj slučaj povezan.

Pročitajte i ovo Ivica Puljić, dopisnik Al Jazeere IVICA PULJIĆ IZ SAD-A Svi čekaju Trumpov idući potez: "Čak i ako bude osuđen, može u predsjedničku utrku"

Pročitajte i ovo Stormy Daniels (Foto: AFP) Dobiva prijetnje smrću Pornozvijezda nakon podizanja optužnice prvi put progovorila o bivšem američkom predsjedniku: "Nema šanse da bi bio strašniji s odjećom na sebi"

Konzervativni EPP najstarija je i najveća europska politička grupacija.

U kratkom priopćenju EPP je potvrdio da su predstavnici belgijskih i njemačkih policijskih vlasti posjetili sjedište stranke u Bruxellesu 4. travnja te dodao da je posjet povezan s istragom koja je u tijeku u Tiringiji, u Njemačkoj.

"Stranka potpuno transparentno surađuje s nadležnim tijelima i pruža sve relevantne informacije i dokumentaciju", poručili su.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene