Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policija traži leševe u Fritzlovom podrumu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je počela potragu u podrumu Josefa Fritzla jer postoji sumnja da ima još zakopanih tijela. Fritzl je podrum gradio šest godina, a za to je iskopao čak 231 tonu zemlje.

Sve je 'građevinske radove' Fritzl obavio, a da nitko to nije primjetio. Ispraznio je oko 17 kamiona zemlje, gotovo sedam puta više od količine za koju je imao dozvolu. Proveo je čak šest godina gradeći labirinte podzemnog 'kraljevstva'. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zašto je monstrum razdvojio djecu? Elisabeth Fritzl otkrila detalje zatočeništva Slika nije dostupna Monstrum Fritzl proglašen zdravim

Stravična priča, otkrivena prije nekoliko tjedana, svakim danom postaje sve gora. 

Policija sada istražuje Fritzlovu povezanost s nestancima i nerješenim ubojstvima na tom području u posljednjih 40 godina.

Dok traje istraga, policijski timovi opremljeni zvučnim radarima i psima tragačima temeljito pretražuju njegovu kuću. Policija sumnja da se u podrumu nalaze skrivene prostorije koje još nisu otkrili.

'Ako je nešto dolje, naši će psi to sigurno pronaći. Radit ćemo sve dok ne budemo zadovoljni', rekao je jedan policajac.

U međuvremeno se otkrilo kako je cijeli slučaj mogao biti otkriven i ranije. Dokaz je tome podatak da je Fritzl 2003. godine bio osumnjičen za podmetanje požara u svojoj kući, kako bi naplatio novac od osiguranja.

Policija je tada posjetila njegovu kuću i ispitala slučaj, ali istraga nije bila temeljita, tako da Elizabeth skrivena u podrumu s djecom, nije otkrivena.

'Počeo je na dva mjesta, to je klasičan slučaj paleža. Ali unatoč tome, policija je samo obavila kratku pretragu. Stariji policajci sada će pitati zašto. Da je istraga bila poštena, obitelj bi već tada bila otkrivena', kaže jedan od svjedoka događaja 2003.

Nakon toga policija nije reagirala na još dva slučaja požara u kući s Amstettenu. 2004. godine Fritzl je ponovno zatražio isplatu osiguranja, kao i godinu dana ranije. Policija nije temeljito istražila ni jedan incident.

Fritzl je za palež osumnjičen još 1982. godine, kada je u požaru uništeno njegovo prenočište u blizini jezera Mondseea. Slučaj je odbačen.

Forenzički psihijatar Adelheid Kastner ispituje Fritzla. Tužitelj od liječnika očekuje da nakon ispitivanja odluči je li u dobrom stanju i može li izdržati suđenje.

'Vodim ispitivanje kako bi upoznao svaki dio njegove osobnosti. Sud zahtjeva da mu postavim određeni niz pitanja i dali su mi rok do kada da to napravim. A ako mi bude trebalo i više vremena, sud će morati pričekati', rekao je Adelheid Kastner.

Oslobođena obitelj smještena je na psihijatrijski odjel, a Kerstin, zbog čije je bolesti cijela priča i otkrivena i dalje je u bolnici u komi. Sa životom u vanjskom svijetu najviše se muči 18- godišnji Stefan koji većinu vremena provodi gledajući ribice u akvariju. Najživlji je najmlađi Felix, on se oduševio kad je prvi put vidio kišu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene