Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tajkun iz susjedstva

Policija privela najbogatijeg Slovenca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenska policija potvrdila je da je započela opsežnu kriminalističku istragu o poslovanju poduzeća 'Tuš', a mediji javljaju da je na ispitivanju u policiji zadržan najbogatiji Slovenac, vlasnik toga poduzeća Mirko Tuš.

U istrazi o poslovanju 'Tuša', jednog od najvećih trgovačkih lanaca u Sloveniji, do sada je obavljeno desetak kućnih pretraga, u istrazi sudjeluje 60-ak kriminalista na području cijele države. Policija je privremeno zadržala pet osoba koje ispituju u svezi s gospodarskim kriminalom i sumnjama u korupciju, izjavio je za Slovensku televiziju predstavnik slovenske policije.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović sudjelovao na sastanku povodom obilježavanja 20 godina članstva Slovenije u EU, 22. travnja 2024. okupljanje u Brdu kod Kranja Milanović o zasjedanju Sabora: "Neću nikoga požurivati, nikakva alkemija i metafizika, to su vrlo jednostavne stvari" Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj



Slovenski mediji, pozivajući se na neslužbene informacije, navode kako je istraga usredotočena na sumnje o tome kako je to poduzeće, u vlasništvu 'tajkuna' iz Celja Mirka Tuša, prije nekoliko godina bez javnog natječaja steklo licencu za mobilnu telefoniju te tako svoj spektar svojih poslovnih aktivnosti raširilo i na telekomunikacije.

Imovina vrijedna 196 milijuna eura

Među zadržanima koje ispituje policija prema navodima medija nalazi se i sam Mirko Tuš, čovjek koji prema ljestvici revije 'Manager' još uvijek nosi titulu najbogatijeg Slovenca. Vrijednost njegove imovine lani je procijenjena na 196 milijuna eura, a zadnjih ju je godina znatno smanjila gospodarska kriza i teškoće u servisiranju velikih kreditnih obveza iz vremena najveće ekspanzije lanca 'Tuš'.

Predstavnik policije nije želio potvrditi da je među uhićenima i sam Tuš, rekavši da to ne može reći zbog zaštite osobnih podataka, ali da je policija u okviru istrage do sada oduzela slobodu petorici osoba. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene