Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavljena istraga terorističkog napada

Istraga u Londonu: Objavljeno tko je napadač koji se automobilom zabio u pješake i zgradu parlamenta

Napad u Londonu (Foto: AFP)
Napad u Londonu (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Napad u Londonu (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Dan nakon napada automobilom u Londonu u kojem su ozlijeđene tri osobe blizu parlamenta, britanski tisak javlja da je osumnjičeni, kojega drži policija, identificiran kao Saliha Khatera.

Protuteroristička policija, zadužena za istragu, odbila je potvrditi ime tog 29-godišnjeg Britanca privedenog zbog "sumnje na terorizam". Nastavila je u srijedu ujutro premetačine započete prethodnog dana navečer u Birminghamu i Nottinghamu.

Pročitajte i ovo Njemačka policija, ilustracija počelo suđenje Desničari htjeli nasilno svrgnuti vlast u Njemačkoj: Pucali na policiju i željeli vratiti državu u stare granice Napad na svećenika u Sydneyju Teroristički čin Akcija nakon što je biskup brutalno izboden: Uhićeno sedmero tinejdžera, oglasila se policija

Istražitelji su ustanovili da je vozilo korišteno u napadu stiglo iz Birminghama u London u ponedjeljak navečer. Po Telegraphu, osumnjičeni stanuje u četvrti Hall Green u Birminghamu gdje je šef u trgovini. Sudanskog je podrijetla, studirao je na Sveučilištu za znanost i tehnologiju u Khartoumu, po njegovoj Facebook stranici, a u Veliku Britaniju došao je prije pet godina.

Otprije poznat policiji

Dnevnik navodi da je Salih Khater bio poznat policiji Birminghama. Šef odjela za protuterorizam Neil Basu kazao je u utorak da "nije poznat" londonskoj policiji niti obavještajnoj službi. Po Timesu, policija pokušava ustanoviti postoji li veza između Saliha Khatera i Khalila Masooda, počinitelja sličnog napada u ožujka 2017. blizu parlamenta u Londonu u kojem je poginulo pet osoba, a više desetaka ih je ranjeno.

Khalil Masood stanovao je u Sparbrooku, drugoj četvrti u Birminghamu, desetak minuta udaljenoj od mjesta stanovanja Saliha Khatera. U napadu vozilom, fordom fiesta, u utorak tri su osobe lakše ozlijeđene, od kojih su dvije nakratko hospitalizirane. Trećoj osobi pružena je medicinska pomoć na licu mjesta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene