Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oslobođen krivnje

Policajac koji je ubio crnog tinejdžera podnio ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nisam spreman na to da netko nastrada zbog mene, poručio je Darren Wilson.

Policijski službenik koji je ovaj tjedan oslobođen krivnje za ubojstvo nenaoružanog crnog tinejdžera podnio je ostavku i napustio policiju u Fergusonu, objavili su u subotu mediji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ništa se ne može dokazati Policajcu koji je ubio 18-godišnjaka neće se suditi Slika nije dostupna Nedaleko Fergusona Novi sukobi na ulicama: Policajac ubio crnog tinejdžera na benzinskoj postaji

Darren Wilson, star 28 godina, kazao je u telefonskom razgovoru za novine St Louis Post-Dispatch da je podnio ostavku nakon niza prijetnji upućenih policiji u kojoj je radio šest godina.

'Dajem ostavku svojevoljno', rekao je. 'Nisam spreman na to da netko nastrada zbog mene'.

Velika porota donijela je u ponedjeljka odluku da nema dovoljno dokaza da Wilsona optuži za pucnjavu. Ta odluka pokrenula je prosvjede i nerede u predgrađu grada, kao i prosvjedne skupove diljem zemlje.

U prosvjedima zbog Fergusona uhićeno 180 u Los Angelesu

'Rekli su mi da bi moje zadržavanje na poslu moglo dovesti u opasnost stanovnike i policiju grada Fergusona, što ne mogu dopustiti', naveo je u pisanoj ostavci koju su objavile novine.

'Sigurnost drugih policijskih službenika i zajednice su mi od najveće važnosti. Nadam se da će moja ostavka omogućiti zajednici izlječenje', poručio je.

Američko ministarstvo pravosuđa istražuje pucnjavu zbog mogućih kršenja građanskih prava, te odvojenu istragu zbog manjkavog odgovora lokalne policije na demonstracije u kolovozu.

Wilson je u kolovozu ubio 18-godišnjeg Michaela Browna, tvrdeći da je to učinio u samoobrani. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene