Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve domišljatiji krijumčari

Droga na vrh glave: Planove im je pomrsio skener te razotkrio skrivene predmete

Aktualno Galerija Droga u kosi - 3 Droga u kosi - 3 Foto: DNEVNIK.hr Droga u kosi - 2 Droga u kosi - 2 Foto: DNEVNIK.hr Droga u kosi - 1 Droga u kosi - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Droga u kosi - 4 Galerija 1/4 >>
Velikim razotkrivanjem može se pohvaliti i kolumbijska policija. Uspjeli su stati na kraj sve domišljatijim krijumčarima kokaina. Kolumbijska policija dosad se nagledala svega, od vrećica u prtljazi, tjelesnih implantanata s drogom, pa do mula s kapsulama u želucu. Ovog je puta krijumčare otkrila - velika frizura.

Uhićenoj ženi droga je bila na vrh glave. I to doslovno. Uhvaćena je u pokušaju krijumčarenja nedopuštene supstance u kosi. Daljnjim policijskim koracima ubrzo je otkriveno da je riječ o kokainu. I nije jedina...

"Profiliranjem putnika uhvatili smo dvije žene koje su u Europu pokušavale iznijeti dva kilograma kokaina, skrivenog u umetcima za kosu. Jedna od njih uhvaćena je u međunarodnoj zračnoj luci Jose Maria Cordoba, u gradu Rionegro, dok su pokušavale letjeti za Madrid", rekao je pukovnik Carlos Alberto Potes, načelnik lučke i zračne kontrole policije za borbu protiv narkotika.

Dvije su žene s kokainskim umetcima u kosi pokušavale neprimjetno putovati iz Kolumbije u Španjolsku. Planove im je pomrsio skener u zrakoplovnoj luci te razotkrio skrivene predmete u kosi, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Marija Horvat.

Pročitajte i ovo Vožnja pod utjecajem alkohola - 1 KAP PREVIŠE Saldo sinoćnjeg Martinja: Troznamenkasti broj pijanih za volanom, jedna osoba teško ozlijeđena, a jedna smrtno stradala

"Te su osobe bile podvrgnute dobrovoljnom skeniranju tijela, gdje su bile očite nepravilne slike u njihovim ekstenzijama u kosi, što je dovelo do pronalaska ove supstance", rekao je Alberto Potes.

Sve veća dosjetljivost krijumčara ide ruku pod ruku s kolumbijskom rekordnom godišnjom proizvodnjom koke, osnovnog sastojka kokaina.

"Potencijalna proizvodnja procijenjena na 1400 tona kokain hidroklorida, 14% više nego 2020. Najveća brojka u našem 22-godišnjem praćenju", kaže Candice Welsh iz Ureda Ujedinjenih naroda za droge i kriminal.

Pročitajte i ovo Vožnja pod utjecajem alkohola - 1 KAP PREVIŠE Saldo sinoćnjeg Martinja: Troznamenkasti broj pijanih za volanom, jedna osoba teško ozlijeđena, a jedna smrtno stradala

Unatoč desetljetnoj borbi protiv trgovine narkoticima, Kolumbija je i dalje najveći proizvođač kokaina u svijetu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene