450759
450759
450759
450759
450759

Pogledajte svečano porinuće novog broda američke mornarice

  • , 21.09.2016., 14:02
  • Autor:
  • komentara

Američki ratni brod LCS 13 koji će uskoro biti preimenovan u USS Wichita svečano je porinut u rijeku Menominee u gradu Marinette u saveznoj državi Wisconsin.

 
 
 
 
Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube

Tradicionalnim razbijanjem boce šampanjca krstila ga je kuma, književnica Kate Lehrer.

Nakon porinuća slijedi opremanje i testiranje nakon čega će ga proizvođač Lockheed Martin predati američkoj ratnoj mornarici.

Bit će to 13. američki obalni borbeni brod i treći brod mornaričke flote nazvan prema najvećem gradu u Kansasu.

Koristit će se za čišćenje mina, protupodmorničke borbene operacije i druge borbene misije na vodi.

U nastavku pogledajte spektakularne snimke bočnog porinuća.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se