Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Modernizacija vrijedna 690 milijardi dolara

Pogledajte novi ruski Kalašnjikov

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Modernizacija ruskih oružanih snaga uključuje novo naoružanje, podmornice, zrakoplove i usavršeni kalašnjikov - AK-12.

Moskva je objavila u utorak planove za modernizaciju kalašnjikova, kojom će se toj legendarnoj automatskoj puški iz sovjetskog razdoblja kojom se koristi ruska vojska, kao i paravojne snage i kriminalci diljem svijeta, 'udahnuti novi život', prenose ruski mediji.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski Grade obrambene strukture Vladimir Zelenski upozorava na veliku rusku ofenzivu: "Znam kada će napasti" Aleksej Navaljni Patriot Navaljni prije smrti dovršio autobiografiju, otkriveno kada će biti objavljena: "To je potpuna priča o njegovu životu"

>> Rus umjesto drva za ogrijev kupio 79 kalašnjikova

U sklopu modernizacije ruskih oružanih snaga vrijedne 690 milijardi američkih dolara koja uključuje i dodatak novog naoružanja, podmornica i zrakoplova do 2020. godine, kalašnjikov će, među ostalim, dobiti odvojivi optički ciljnik i svjetiljku, rekao je potpredsjednik ruske vlade Dmitrij Rogozin.

'Planiramo uvelike modernizirati kalašnjikov', rekao je Rogozin koji nadgleda obrambenu industriju. 'To će biti oružje s odvojivom opremom, kao što je optički ciljnik' i druga oprema.

Kalašnjikov, izum dizajnera oružja Mihaila Kalašnjikova, zbog svoje lake i raširene uporabe smatra se najopasnijim oružjem na svijetu s obzirom na broj žrtava koje je uzrokovao u mnogobrojnim ratovima i pobunama, ali ga kritičari industrije oružja čak i uz povremene modernizacije smatraju zastarjelom puškom koje ne ispunjava zahtjeve modernog ratovanja.

Rogozin je rekao da će ruska vojska do kraja godine dobiti i novi pištolj koji će zamijeniti poluautomatski 'makarov', također stvoren 40-ih godina prošlog stoljeća i relikt Hladnog rata. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene