Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veći od obje Pustinjske oluje

Ovo je DETALJAN plan američkog napada na Iran

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amerikanci imaju razrađen plan napada na Iran, odnosno plan svega što bi bilo potrebno da se taj napad izvede. Prošlog tjedna Centar za strateške i međunarodne studije iz Washingtona u tom je smislu objavio izvještaj.

U navedenom Centru su dugo promatrali što bi to doista značilo osujetiti nuklearne ambicije Irana te je njihovim izvještajem do detalja objašnjeno što bi sve bilo potrebno da SAD povedu napad protiv te zemlje. Špekulacije da bi Izrael mogao napasti samostalno i dalje ostaju, no nisu uključene u taj izvještaj, prenosi Business Insider.

Pročitajte i ovo Iranski dronovi Ususret novim sankcijama Iran predstavio nove dronove-kamikaze: Slične onima koje Rusi koriste u Ukrajini Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji

>> Izrael razmišlja o elektromagnetskom napadu koji bi Iran vratio u kameno doba?

U napadu bi moralo sudjelovati najmanje 16 američkih borbenih zrakoplova tipa F-18s te 10 B-2 bombardera, koji su sposobni nositi 13,608 kg teške Massive Ordnance Penetrator bombe, odnosno takozvane 'razarače bunkera'.

Iranska odmazda bila bi sasvim druga priča, a napad bi bio usmjeren na čitavu regiju. U slučaju da se takvo što dogodi, moglo bi doći i do totalnog rata balističkim projektilima, uz neviđene elemente zračnih, pomorskih i kopnenih vojnih elemenata američke vojske, koji bi došli na vidjelo. U priloženim grafikama, možete vidjeti kako je plan razrađen.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene