Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izlazi lava

Pogledajte aktivan vulkan Tungurahua

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekvadorski vulkanolozi pomno promatraju vulkan Tungurahua nakon što je iz njega počela izlaziti lava.

Vulkan se aktivirao kasno u nedjelju, ali znanstvenici kažu da su ih tihe erupcije iznenadile. 'Već smo mnogo puta ponovili ljudima da se ne opuštaju jer imamo aktivnost koja je u konstantnoj mjeni', rekla je vulkanologinja Liliana Troncoso.

Pročitajte i ovo Vulkan Ruang erumpirao evakuacija stanovnika VIDEO Strašni prizori na otoku, proglašena najveća razina uzbune Vulkan u Indoneziji Stajala preblizu kratera Poginula snimajući selfie: Spotaknula se i završila na dnu kratera

'Aktivnosti koje vidimo sada slične su onima koje su prošle godine trajale od svibnja do prosinca, ali postoji jedna generalna karakteristika – vulkan koji je aktivan 12 godina ne buči bez obzira na visoku seizmičku aktivnost', rekla je Troncoso.

>> Aktivirani podvodni vulkan: Bilo je čudno kad su mačke počele jesti mrtvu ribu

Vlasti su zamolile stanovnike koji žive u blizini vulkana da dobrovoljno napuste domove, nakon što su stupanj uzbune povisili na narančasto, javlja Reuters.

'Što se tiče promatranja, primjećujemo da se aktivnost ne smanjuje, ne pokazuje nikakve znakove da će uskoro prestati. I temeljem onoga što smo vidjeli ne možemo zaključiti kojim će smjerom krenuti piroklastični tok', rekla je Troncoso.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene