Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvorene plaže

Aktivirani podvodni vulkan: Bilo je čudno kad su mačke počele jesti mrtvu ribu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolska civilna zaštita za vulkanski rizik zatvorila je dvije plaže na otoku El Hierro u Kanarskom otočju zbog potencijalnih toksičnih plinova iz podvodnog vulkana.

Ova je odluka donesena nakon što je tehničar iz Nacionalnog geografskog instituta potražio medicinsku pomoć kada je u tom području mjerio razinu ugljik dioksida, izvijestila je Spanish TV. Vlasti su izjavile da, unatoč aktivaciji vulkana, ne postoji veliki rizik za stanovništvo.

Pročitajte i ovo Pomor ribe u Dalmaciji - 2 Istraga traje i dalje Poznat uzrok pomora ribe u moru kod Stobreča: Ribarska inspekcija otkrila što se dogodilo Pomor ribe Stigla i inspekcija VIDEO/FOTO Umjesto kupanja horor na plaži: "Prijateljica i ja smo ugledale zastrašujući prizor"

Stanovnici obližnjih sela primjetili su da mačke jedu mrtve ribe koje su plutale u vodi i smatrali su to neobičnim. U selu La Restinga, jedan je stanovnik ispričao kako je vidio takvo ponašanje kod mačaka.

>> 'Oživio' najsmrtonosniji vulkan na svijetu

'Promatrali smo mačke koje su se hranile u ovim predjelima,  ribama koje su bile mrtve', rekao je muškarac. Zbog vulkanske aktivnosti, otok je pogodilo stotine potresa niskog intenziteta.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene